Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Imam strategiju i viziju'

Ivanković treći put predstavljen, Mamić otkrio pred kim je dobio prednost

Branko Ivanković održao je press konferenciju na početku trećeg mandata u Dinamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Varaždinski stručnjak naslijedio je Krunu Jurčića, izjednačivši se usput s njim po broju dolazaka na mjesto trenera Dinama (3:3). Trenutno glavni cilj kluba iz Maksimira je prolazak skupine Europa lige, gdje Dinamo čekaju PSV, Černomorec i Ludogorec.

"Ja imam strategiju i viziju, upoznat sam s time kakav je Dinamo klub i držim da ciljevi moraju biti maksimalistički. Rezultat ne ovisi samo o meni, nego i o drugim faktorima, poput protivnika, vremena...", zborio je Ivanković.

Kao što je još jučer objavljeno, pomoćnici će mu biti Damir Krznar i Igor Cvitanović, a popularni Profesor (ili Tanac, to mu je također nadimak) potpisao je dvogodišnji ugovor.

"Stigao sam u bitno drukčiji klub nego prije pet godina. Sve je bolje organizirano, momčad je jača i spreman sam preuzeti rizik. Velika je budućnost pred ovom ekipom, ja sam zadovoljan igračkim kadrom, ali očekujem pojačanja na određenim pozicijama", poručio je Ivanković, prokomentiravši usput i izjavu Zdravka Mamića nakon ispadanja Dinama od Austrije Beč, kada je izvršni predsjednik Dinama kazao kako 'hrvatski kvazi trenerčići nemaju pojma':

"On ima svoje mišljenje, a ja svoje. Ne slažem se da naši treneri nisu kvalitetni."

Uz Ivankovića je na press konferenciji bio i sportski direktor Zoran Mamić, koji je kazao kako su u Dinamu odlučili se za Tanca: "Ako se sjećate, ja sam izjavio kako su u užem krugu dvojica stranih i jedan domaći stručnjak. Taj domaći upravo sjedi pored mene, a ova dvojica stranih su Laszlo Boloni i Edoardo Reja."

Dinamo je izabrao Branka Ivankovića ispred dvojice stranaca. Vi biste:

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider