Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trenerov neviđeni gaf

Inzistirao na pojačanju, platio ga milijune, pa napravio neobjašnjiv potez!

Napoli Rafe Beniteza nalazi se u evidentnoj krizi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krenuo je španjolski stručnjak vrlo dobro podno Vezuva. Napoli je u početku sezone izgledao uvjerljivo, zabijao lakoćom, no s vremenom su počeli posustajati. Ispadanje iz Lige prvaka (istina, nesretno s 12 bodova), porazi od Rome i Juventusa, te konačno, tri posljednje ligaške utakmice bez pobjede…

Navijači polako gube strpljenje, tim više što ne mogu objasniti neke trenerove poteze. Teško će tek shvatiti zadnju odluku Beniteza, koji na popis igrača za Europsku ligu nije uvrstio najzvučnije zimsko pojačanje Jorginha!?

Upravo je Rafa inzistirao na dovođenju 22-godišnjeg brazilskog playmakera iz Verone, plativši ga prije nešto više od dva tjedna pet i pol milijuna eura. Logično, Jorginho se još privikava na novu, daleko zahtjevniju i užareniju sredinu. Dva puta je dosad ulazio s klupe, ali svi su uvjereni da će se vrlo brzo pokazati odličnom kupovinom Napolija.

Međutim, definitivno je da neće imati prilike za dokazivanje u europskim susretima ovog proljeća. Potez Napolijevog trenera šokirao je talijansku javnost.

„Tko poznaje propise UEFA-e, svjestan je da sam napravio jedini logičan izbor“, odgovorio je Benitez, ma što god njegov odgovor značio.

Naime, za registraciju Jorginha nije bilo baš nikakvih administrativnih prepreka, budući da je doveden iz Verone, koja nije sudjelovala u međunarodnim natjecanjima. Talijani ne znaju kako bi protumačili potez Beniteza. Dvije su teorije, ili Španjolcu nije previše stalo do (ekonomski neisplative) Europske lige, pa će se radije fokusirati na borbu za Ligu prvaka s Romom i Fiorentinom, ili je stvarno napravio nesvakidašnji previd, kojeg sada jasno ne želi priznati.

Kako god, Napoli će u 1/16 finala Europske lige protiv Swanseaja igrati bez Jorginha. Njegov menadžer Joao Santos priznao je da bi četiri mjeseca bez europskih utakmica mogla poljuljati samopouzdanje mladog Brazilca, no ipak je zaključio u diplomatskom tonu:

„Benitez mu je objasnio kako mu je na popisu trebalo više obrambenih igrača (Ghoulam i Henrique, također zimske akvizicije, op.a.) i da nije imao drugog izbora. Između njih dvojice nema nikakvih problema.“

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider