Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'U TOP 5 na svijetu'

'Interova budućnost je svijetla s Kovačićem, a Milanova nestabilna s Balotellijem!'

Osmijeh ne silazi s lica Matea Kovačića. Potpisao je za veliki Inter, svi su oduševljeni njegovim dolaskom, a niz komplimenata stiže sa svih strana, iz dana u dan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrat će Kovačić s Interom i Europu, jer se našao na popisu od 32 igrača koje su Talijani poslali UEFA-i  za proljetni dio Europa lige.

Mladi hrvatski veznjak nastupao je za Dinamo u Ligi prvaka u jesenskom dijelu sezone, no to ga ne prijeći da na proljeće zaigra za Inter u drugom po jačini klupskom natjecanju UEFA-e. Zanimljivo, Kovačić nije prijavljen s brojem 10, već s brojem 32. Europski debi u dresu Intera mogao bi imati već u šesnaestini finala, gdje Nerazzurre čekaju dvije utakmice s rumunjskim Clujom.

>> Prvi radni dan Matea Kovačića u Interu: Dočekale ga legende!

>> Gazda Moratti otkrio što mu je Kovačić kazao u desetominutnom razgovoru

I dok Inter s Kovačićem ima velike planove, talijanski mediji bave se analizama prijelaznog roka. I oni su optimistični po pitanju 18-godišnjeg Matea. Corriere della Sera tako piše kako je Inter solidno odradio siječanjski mercato, a da je najveći ulov upravo Kovačić.

„Kovačić je velika nada, već duže vrijeme u TOP 5 najboljih mladih igrača na svijetu. Ipak, treba biti oprezan jer su Hrvati i Srbi već u mladosti fizički jaki i tehnički dobri, pa su njihove mlade nade bolje od ostalih“, tvrdi poznati talijanski sportski novinar Mario Sconcerti.

U tekstu iz Corriere della Sere vuku paralelu između milanskih gradskih rivala, a glavni 'akteri' usporedbe su Kovačić i – Balotelli.

„Inter je dobar momak, a Milan zločesti dečko. Interova budućnost je svijetla, a Milanova nestabilna. Interova budućnost je Kovačić, a Milanova Balotelli. Ovdje se vidi glavna razlika između Intera i Milana.“

Interova legenda Mario Corso dao je svoje mišljenje, a zapravo savjet mladom treneru Stramaccioniju...

„Inter se pojačao, no želim naglasiti jednu stvar. Ako Stramaccioni želi potvrdu kvaliteta Kovačića, onda će ga morati koristiti. Kovačić mora igrati od početka ako je dovoljno jak.“

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider