Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povratak u Liverpool

Hrvatski stručnjak kandidat za trenera Evertona

Everton traži novog menadžera nakon što je David Moyes prešao u Manchester United, gdje je na klupi „crvenih vragova“ zamijenio proslavljenog Alexa Fergusona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski BBC tvrdi kako su najveći kandidati za novog menadžera Evertona Roberto Martinez i Michael Laudrup, trenutačni menadžeri Wigana i Swanseaja. U drugom redu stoje menadžer Celtica Neil Lennon i trener Porta Vitor Pereira.

>> Ferguson potvrdio: Moyes je moj nasljednik na klupi ManUtd-a!

Međutim, doznajemo kako se u nekim hrvatskim menadžerskim krugovima, bliskim Evertonu, spominje i ime Slavena Bilića, bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije, trenutačnog trenera Lokomotiva iz Moskve i bivšeg igrača Evertona. Poznati portal Bleacherreport navodi Bilića kao jednog od pritajenih favorita za klupu Evertona, zajedno s poznatijim imenima poput Marka Hughesa, Martina O'Neilla i Rafaela Beniteza.

Navijači Evertona na forumskim stranicama BBC-ija i Toffeeweba spominju Bilića kao poželjnog nasljednika Davida Moyesa.
„Mislim da bi Slaven Bilić ili Ole Gunnar Solskaer bili perfektni za Everton. Obojica bi znala izvući najbolje iz Nikice Jelavića“, stoji u jednom od komentara.

Činjenica jest da Bilić ima važeći ugovor s Lokomotivom, no trenutačno mu u klubu iz glavnog ruskog grada ne ide sve po planu. Nakon 27 odigranih kola, Lokomotiv u ruskoj elitnoj ligi drži tek deseto mjesto, a to je pozicija koja ne zadovoljava čelnike kluba i navijače. Ako se Lokomotiv pod vodstvom Bilića do kraja sezone ne uspije dokopati pozicije koja vodi u Europu, to bi se smatralo neuspjehom. U tom slučaju čini se da bi Lokomotiv bez većeg otpora pustio svojeg trenera.

Što se tiče samog Bilića, sasvim je jasno da ne bi odbio klupu Evertona, slavnog kluba koji spada u takozvani „big five“ engleskog nogometa. Nesumnjivo bi to bio veliki korak naprijed u karijeri hrvatskog stručnjaka. Bilić bi ušao u ekskluzivno društvo trenera koji su radili u Premiershipu. I to u tako velikom klubu. Među Hrvatima do sada je samo Velimir Zajec kao trener "okusio" Premiership, u sezoni 2004/05. bio je trener Portsmoutha. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider