Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo je!

Ferguson potvrdio: Moyes je moj nasljednik na klupi ManUtd-a!

Nakon 11 godina na klupi Evertona, David Moyes dobio je priliku naslijediti Alexa Fergusona u Unitedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Moyes je potpisao šestogodišnji ugovor s Manchester Unitedom, a na klupu "crvenih vragova" službeno će sjesti 1. srpnja ove godine. Odluku Upravnog odbora ManUtd-a potvrdio je Alex Ferguson, najuspješniji britanski trener svih vremena.

„Razgovarali smo o kandidatima koji su bili u konkurenciji za novog menadžera Uniteda. Jednoglasno smo donijeli novu odluku da novi menadžer bude David Moyes. To je trener snažne osobnosti i radne etike“, kazao je Ferguson te dodao:

„David je napravio sjajan posao na klupi Evertona. Ne sumnjamo kako ima sve potrebne kvalitete da vodi klub kao što je Manchester United.“

Moyes: Bit će teško slijediti Fergusona

Moyes je izjavio za engleske medije:

"Velika je čast biti pozvan za trenera od Manchester Uniteda i presretan sam što je Sir Alex preporučio upravo mene za posao. Znam da će biti teško slijediti najboljeg menadžera u povijesti, no priliku voditi United ne dobiva se vrlo često i veselim se novom poslu", rekao je Moyes nakon što je sve dogovorio s Unitedom.

50-godišnji Škot vodio je Everton posljednjih 12 godina.

"Evertonovi navijači učinili su moje godine na Goodison parku pravim užitkom i zahvaljujem punim srcem na podršci. Everton će mi biti blizak do kraja života, a učinit ću sve da u posljednje utakmice pobijedimo i završimo sezonu što više na tablici", dodao je Moyes.

Everton potvrdio da Moyes odlazi iz kluba

Službeni profili društvenih mreža i službena stranica Evertona tijekom današnjeg dana potvrdili su kako David Moyes na kraju sezone odlazi iz kluba nakon 11 godina. Također, prenijeli su njegovu želju da preuzme Manchester United. 

>> Ludnica oko ManU-a: Odlazi Rooney, stiže Ronaldo, sukob Fergusona i Moyesa...

Predsjednik Evertona Bill Kenwright zahvalio se Škotu na velikom doprinosu klubu iz Liverpoola te je najavio kako je potraga za novim trenerom počela iste sekunde. Kao mogući nasljednici Moyesa spominju se trener Wigana Roberto Martinez te Michael Laudrup, trener Swanseaja.

Bit će to veliki udarac za klub koji nije postigao veći uspjeh još od 1995. i osvajanja FA kupa, no s Moyesom za kormilom uvijek su bili solidna momčad koja se borila za gornji dio ljestvice.

David Moyes doveo je Nikicu Jelavića prije više od godinu dana iz Glasgow Rangersa, a prvi će mu zadatak u Unitedu biti kako nagovoriti Waynea Rooneyja na ostanak u Manchesteru.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider