Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrala trojica

Hrvatski obračun u Dnjipropetrovsku: Srna zabio za bod Šahtara!

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna bio je strijelac za Šahtar koji je u derbiju 25. kola ukrajinskog prvenstva odigrao 1:1 na gostovanju kod Dnjipra.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šahtar bi pobjedom u nedjeljnom ogledu i matematički osigurao naslov prvaka, ali ovako je slavlje prolongirano barem do sljedećeg vikenda. Tada u Donjeck dolazi drugoplasirani Metalist, a Šahtaru će za potvrdu naslova biti dovoljan i bod.

U nedjeljnom je dvoboju Dnjipro poveo već u 13. minuti pogotkom Brazilca Matheusa, a gosti su do izjednačenja došli u 61. minuti kada je Srna iskoristio udarac s bijele točke. Prije toga je Jevgen Čeberjačko u kaznenom prostoru srušio Fernandinha. Srni je ovo bio drugi ovosezonski pogodak u ukrajinskom prvenstvu, a osim toga, na kontu ima čak 15 asistencija.

Spomenimo još da je Srna odigrao svih 90 minuta, dok je Eduardo da Silva na terenu bio do 55. minute kada ga je zamijenio Taison. Kod domaćina je, pak, cijelu utakmicu odradio Ivan Strinić, dok Nikola Kalinić nije ulazio u igru.

Šahtaru je ovo, inače, bio prvi remi u aktualnom prvenstvu i tek druga utakmica u kojoj nije ostvario pobjedu!

 

Ukrajinska Premierliga, 25. kolo:

Dnjipro - Šahtar 1:1

Metalist - Černomorec 3:1

Tavrija - Volin 3:0

Redoslijed: 1. Šahtar 70, 2. Metalist 55, 3. Dinamo Kijev 53, 4. Dnjipro 49...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider