Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaslužio je to

Hoće li se Guardiola smilovati i pomoći Mariju Mandžukiću?

Hrvatski napadač Mario Mandžukić čeka što će odlučiti njegov trener...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim što će se dijeliti mjesta u Europi i voditi borba za poziciju koja donosi razigravanje za ostanak, u posljednjem kolu Bundeslige će biti odlučeno i tko će ponijeti naslov najboljeg strijelca.

Uoči završne runde, prvo mjesto s 18 pogodaka dijele naš Mario Mandžukić (Bayern) i Poljak Robert Lewandowski (Borussia Dortmund). Njihova je utrka tim zanimljivija kad se uzme u obzir da će Lewandowski od iduće sezone biti član Bayerna i borit će se s Mandžukićem za mjesto u napadu, dakako ako naš napadač prije toga ne odluči napustiti klub.

Njemački Die Welt u četvrtak postavlja pitanje hoće li Pep Guardiola donijeti Mandžukiću naslov najboljeg strijelca. Pitanje je, naravno, hoće li Bayernov trener uopće u zadnjem kolu pružiti priliku za igru hrvatskom nogometašu budući da protiv Werdera i HSV-a nije dobio ni minutu.

Protiv Stuttgarta bi, piše Die Welt, možda ipak mogao jer se očekuje da će Guardiola uigravati momčad za finale Njemačkog kupa protiv Dortmunđana.

Mandžo efikasniji od Lewandowskog

Iako je teško uspoređivati učinak igrača različitih klubova, Die Welt ipak navodi da je Mandžukić ove sezone 20 puta startao u utakmicama Bundeslige, a Lewandowski deset puta više. Moglo bi se iz toga zaključiti da je naš napadač ipak efikasniji jer je u prosjeku zabijao svakih 108 minuta, a Poljak svakih 150.

U svakom slučaju, zanimljivo je spomenuti da je svaki put dosad najmanje 17 golova bilo potrebno za naslov najboljeg strijelca Bundeslige. Posljednji su put dvojica igrača podijelila prvo mjesto u sezoni 2002/03 kada su po 21 pogodak postigli Thomas Christiansen (Bochum) i Giovane Elber (Bayern).

Ne treba, međutim, zaboraviti da u ovom trenutku trojica igrača imaju po 16 postignutih golova tako da i oni mogu do prvog mjesta ljestvice strijelaca. Radi se o Adrianu Ramosu (Hertha), Josipu Drmiću (Nürnberg) i Marcu Reusu (Borussia Dortmund).(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider