Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuni kaos

Hoće li Platini reagirati na sramotne nerede u centru Pariza?

Predsjednik UEFA-e Michel Platini lako dijeli packe 'istočnim hordama', no pravi huliganizam odvija se u francuskoj metropoli.

Nakon 19 godina Paris Saint Germaine osvojio je naslov prvaka, tek treći u povijesti kluba. Slavlje je organizirano u centru grada, Sienom je trebao ploviti pobjednički brod na kojem će igrači pozdravljati navijače i pokazivati pehar, ali...

Pariz je poznat kao grad huligana, gotovo jednako zloglasan u Europi kao Zagreb, Split ili Beograd. No, dok Michel Platini kao predsjednik Europske nogometne organizacije putuje po jugoistočnoj Europi i prijeti premijerima i predsjednicima neovisnih zemalja, u svojoj vlastitoj zemlji to neće napraviti.

Slavlje PSG-a u centru Pariza pretvorilo se u 'huliganski bal'. Preko 20 ozlijeđenih i na deseci uhićenih rezultat su nereda koji su pokvarili veliko slavlje. Zamislite, gađali su bocama i kamenjem vlastite igrače na pozornici, pa je 20 tisuća ljudi na paradi moralo bježati od divljanja i reakcije policije, a brod na Sieni je otkazan.

Huligani su razbijali izloge, pljačkali i napadali policiju, sve su to snimile kamere... Champs-Élysées je izgledao kao ratna zona u kojoj policajci u civilu, koji izgledaju kao huligani, teleskopskim palicama mlate pljačkaše.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider