Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasno dao do znanja

Heynckes poručio: To bi bio izraz nepoštovanja prema Guardioli i prema Barci

''Bez obzira što napravili do kraja sezone, napustit ću klub visoko uzdignute glave'', izjavio je trener Bayerna Jupp Heynckes uoči prve polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Barcelone…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern je prošle sezone pod vodstvom Heynckesa osvojio drugo mjesto u Bundesligi, DFB-Pokalu i Ligi prvaka. Ove sezone ima priliku za trostruku krunu. Naslov njemačkog prvaka već je osigurao šest kola prije kraja prvenstva, u Ligi prvaka će igrati u polufinalu protiv Barcelone, a u njemačkom kupu ga očekuje finale protiv Stuttgarta 1. lipnja u Berlinu.

''Kada momčad poput Bayerna igra na tako visokom standardu, trener može izaći samo kroz prednja vrata kluba, bez obzira hoćemo li osvojiti nacionalni kup i Ligu prvaka. Poslušajte samo što njemački mediji govore i pišu o našoj igri. Kažu da igramo najmoderniji nogomet u povijesti Bayerna'', ponosno zbori Heynckes.

U siječnju je Bayern potpisao ugovor s bivšim trenerom Barcelone Pepom Guardiolom, koji će ga naslijediti nakon ove sezone na klupi bavarskog giganta.

''Poštujem Guardiolu zbog njegove karijere i kao igrača i kao trenera. Osim toga, nas dvojica imamo jako dobar odnos'', započeo je 67-godišnji stručnjak, prije nego li mu je po tko zna koji puta sletjelo pitanje je li razmišljao da se posavjetuje s Guardiolom o Barceloni. On barem tu momčad poznaje u dušu…

''Otkad je napravljen ždrijeb, u njemačkom tisku spekuliraju o tome kako bi nas Guardiola mogao informirati o Barceloni. To je izraz nepoštovanja i prema Guardioli i prema Barceloni. Ne trebaju mi Pepovi savjeti jer pratim španjolski nogomet i poznajem Barcelonu jednako dobro kao i vlastitu momčad!

O pripremi za Barcelonu je rekao:

''Mogli smo napraviti toliko različitih stvari u pripremi, ali spontanost i intuicija su vrlo važni u nogometu. Imali smo jednu strategiju u prethodnoj rundi protiv Juventusa, a sada ćemo imati drugu za Barcelonu'', zaključio je trener Bayerna.

U prvoj polufinalnoj utakmici protiv Barcelone u utorak na Allianz Areni, hrvatski reprezentativni napadač Mario Mandžukić nema pravo nastupa zbog suspenzije…(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider