Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Atletico zadovoljniji

Neymar poništio super golčinu Diega: Barcin presing nije upalio!

Na Camp Nouu između Barcelone i Atletico Madrida nije bilo pobjednika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Barcelona i Atletico Madrid odigrali su 1:1.

Diego Costa, brazilac sa španjolskom putovnicom u redovima Atletica, našao se u početnoj postavi madridske momčadi, iako je večer ranije napustio trening nakon samo pet minuta zbog problema s koljenom. Trener Diego Simeone odlučio se kockati i postavio ga je u momčad, ali je novopečeni španjolski reprezentativac već u 30. minuti napustio teren zbog ozljede zadnje lože. Prije toga je bio protagonist akcije zbog koje je iz igre morao srednji branič Barcelone Gerard Pique. Nezgodno je pao nakon skoka i duela baš s Diegom Costom.

Barcelona - Atletico 1:1

Utakmica je u prvom dijelu bila poprilično ravnopravna, iako je Barcelona očekivano imala više loptu u svom posjedu. No, prvu priliku imali su gosti. Pinto je vrlo loše ispucao loptu, ali je bivši Barcelonin, a od ove sezone Atleticov napadač David Villa promašio čistu šansu sa 7-8 metara. Neometan je tukao kraj gola. U 26. minuti je Messi proigrao Iniestu koji je previše oklijevao s udarcem, pa je Diego Godin blokirao njegov pokušaj. Barcelona je imala još nekoliko situacija iz kojih je mogla do pogotka u prvih 45 minuta, a u sudačkoj nadoknadi je s dobrim pokušajem domaćinu zaprijetio Villa, ali je Pinto obranio taj pokušaj.

U 56. minuti, gosti su poveli preko Diega, igrača koji je zamijenio Diega Costu. Opalio je Diego pravi projektil iz velike daljine, iskosa s desne strane, te poslao loptu u gornji lijevi kut nespremnog Pinta.

Barcelona je do izjednačenja stigla u 71. minuti. Iniesta je udaljen od suparničkog gola više od 30 metara sa sredine terena poslao sjajnu loptu na lijevu stranu prema Neymaru, koji je utrčao prema golu Atletica i odličnim udarcem desnom nogom u suprotni kut svladao Courtoisa.

Barcelona je najbliže novom pogotku bila u 85. minuti, kada je Courtois sjajno zaustavio Messijev pokušaj iz slobodnog udarca, te krajnjim naporom odbio loptu u korner.

Liga prvaka, četvrtfinale, prve utakmice:

Barcelona – Atletico Madrid 1:1 (Neymar 71 / Diego 56)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider