Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Želje, želje...

Guardiola čeka rasplet svađe u Manchester Cityju: Želi i njega

Nakon što se Vincent Kompany, 26-godišnji belgijski reprezentativac i kapetan Manchester Citya, javno posvađao s menadžerom Robertom Mancinijem, priliku za dovođenje vrsnog braniča u svoje redove traži Bayern…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mancinija je jako naljutila činjenica što je Kompany odigrao svih 90 minuta za belgijsku reprezentaciju u kvalifikacijskom ogledu za Svjetsko prvenstvo u domaćoj pobjedi protiv Makedonije 26. ožujka, iako za svoj klub nije igrao još od siječnja zbog ozljede lista noge pretrpljene u susretu 4. kola FA Cupa protiv Stoke Cityja.

Kompany nezadvoljan

Kompany se nakon tog Mancinijevog javnog istupa naljutio iz nekoliko razloga. Kao prvo, pri dolasku u Manchester City iz HSV-a 2008. godine, svima je u novom klubu jasno i glasno dao do znanja kako su mu iznimno bitni nastupi za državnu selekciju, kojoj je maksimalno odan.

Osim toga, jedna pouzdana belgijska novina tvrdila je kako je Kompany bio nezadovoljan načinom na koji se tretirala njegova ozljeda u Manchester Cityju. To je nezadovoljstvo znakovito jer je za njegov oporavak bio zadužen Talijan koji je blizak s Robertom Mancinijem.

Bayern čeka rasplet

Bilo kako bilo, nakon što su na površinu izbile trzavice na relaciji između Mancinija i Kompanyja, a pojavile su se i špekulacije kako odlični stoper razmišlja o odlasku iz Cityja, Bayern je uključio svoj radar i čeka rasplet situacije.

Pep Guardiola, koji će nakon ove sezone preuzeti dužnost trenera bavarskog giganta od Juppa Heynckesa, veliki je štovatelj Kompanyja i sasvim sigurno bi podržao vodstvo kluba u angažmanu oko dovođenja kapetana belgijske vrste, koja u skupini A europskih kvalifikacija za SP vodi ''mrtvu utrku'' s Hrvatskom za osvajanje prvog mjesta i izravni plasman u Brazil.

Kompany je u Njemačkoj dobro poznat. Kada je stigao u HSV 2006. godine iz Anderlechta, u hamburškom klubu je na poziciji srednjeg braniča naslijedio svog sunarodnjaka Daniela Van Buytena. Ironično, ukoliko na ljeto uistinu potpiše za Bayern, vjerojatno bi zauzeo Van Buytenovo mjesto u kadru momčadi…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider