Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Enormna brojka

Ludnica u Dortmundu: Borussia zatrpana zbog karata za finale!

Svi kojima nešto znači Borussia Dortmund od utorka navečer dišu za 25. svibnja i okršaj s Bayernom na Wembleyju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Borussije izbacili su u polufinalu elitnog europskog klupskog natjecanja madridski Real i pred njima je sada ostala još samo jedna prepreka - vječni rival s njemačkih travnjaka Bayern. Finale je na rasporedu 25. svibnja na londonskom Wembleyju, a navijače crno-žutih je zahvatila velika euforija.

 'Dosad smo dobili već 250.000 zahtjeva za ulaznice, a ta će brojka i dalje rasti. Očekujemo da će stati negdje između 400.000 i 500.000 ' rekao je predsjednik kluba Hans-Joachim Watzke.

>> Nakon slavlja veliki šok: Mario Goetze zbog ozljede propušta finale?!

 Samo manji dio tih navijače će, međutim, moći uživo pratiti finale i Borussijin lov na drugi naslov europskog prvaka. Naime, svaki je klub dobio samo po 25.000 ulaznica, a ostale će se naći u slobodnoj prodaji. Stadion Wembleyja prima oko 90.000 gledatelja.

Dobra vijest za sve navijače Borussije: Götze će biti spreman

Sve koji će uspjeti doći do ulaznica, kao i one koji će utakmicu pratiti na televiziji, zabrinula je ozljeda Maria Götzea. No, talentirani nogometaš Borussije ipak će, po svemu sudeći, moći zaigrati u finalu Lige prvaka protiv svoga budućeg kluba Bayerna, 25. svibnja na londonskom Wembleyju…

 Götze se ozlijedio u uzvratnoj polufinalnoj utakmici protiv Real Madrida i već je u 14. minuti morao izaći iz igre. Njemački su mediji nagađali da bi mogao biti izgubljen do kraja sezone, što bi značilo i da je odigrao posljednju utakmicu za Borussiju budući da će od ljeta biti član Bayerna.

 No, u četvrtak je ipak stigla optimističnija vijest za navijače ''crno-žutih''. Prema izvještaju liječničke službe Dortmunđana, 20-godišnji je veznjak zadobio ozljedu zadnje lože lijeve noge, no dr. Markus Braun smatra da je realno očekivati da će Götze biti spreman za finale Lige prvaka.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider