Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl na Emiratesu

Goropadna Borussia srušila Arsenal u Londonu!

U utorak su nogometaši Arsenala, najveći ovosezonski nogometni hit u Europi, izgubili tek drugi put ove sezone, gledamo li sva natjecanja. Dortmundska je Borussija utišala Emirates i slavila 2-1..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Armenac Henrih Mhitarjan (ovog je ljeta bio u kombinacijama pojačati i Arsenal) i Poljak Robert Lewandowski zabili su za slavlje Kloppove momčadi, u večeri kada je Jürgen Klopp na tribinama odrađivao suspenziju, ali je i tom prilikom, jednako vatreno proslavljao uspjeh svoje momčadi.

>> Milan izvukao veliki bod protiv Barcelone!

>> Chelsea na krilima Torresa sredio Schalke i zasjeo na vrh

Armenac je na asistenciju samog Lewandowskoga zabio u 16. minuti, dok je poljski napadač, u naletu iz drugog plana, elegantno postigao pobjednički pogodak u 82. minuti kada ga je sjajno s desne strane uposlio Großkreutz.

Domaća je momčad izjednačila u 41. miinuti preko Francuza Oliviera Girouda, koji je iskoristio grešku obrane Borussije i vratara Weidenfellera. Potom se u nastavku povećavao pritisak na gostujuća vrata. Poništen je i Arsenalu pogodak zbog prekršaja u napadu, Mesut Özil je pogodio okvir vratiju, ali je nakon svega stigla kazna na drugoj strani.

VIDEO Arsenal - Borussia Dortmund 1:2

Inače, prvi Arsenalov poraz u sezoni datira još iz kolovoza (17.8.) kada je Aston Villa slavila na Emiratesu.

Istim je rezultatom Napoli slavio kod Marseillea, ali je lakšim putem stigao do važna tri boda. Cijelu je utakmicu Napoli ostavljao dojam jače, kompaktnije i odlučnije momčadi. U 42. je minuti španjolski nogometaš Jose Callejon načeo domaćeg vratara Mandandu, dok je u 67. na 2-0 povisio Kolumbijac Esteban Zapata. Tek je počasni pogodak, pred sam kraj, postigao Andre Ayew, što je malo značilo slomljenom domaćinu.

Na ljestvici je vidljivo kako je već sada Marseille izgubio veliki dio šansi za prolaz dalje. Francuska je momčad i dalje na nula bodova, dok su tri preostale momčadi na šest bodova i nastavljaju utrku za osminom finala.

Nogometaši madridskog Atletica zadržali su stopostotni bodovni učinak u skupini G Lige prvaka. U trećem su kolu u Beču deklasirali domaću Austriju s 3-0.

Trener domaćih Nenad Bjelica priznao je prije utakmice da je Atletico gotovo nepobjediv i da će njegova momčad morati igrati na gornjoj granici svojih mogućnosti da ugrabi bilo kakav plijen. No, u utorak Bečani nisu imali nikakvih izgleda, a njihova je obrana kapitulirala već u osmoj minuti.

Koke je poslao sjajan pas kroz obranu domaćih do Filipea Luisa, a ovaj je zavrnuo loptu usamljenom Raulu Garciji kojem nije bilo teško zabiti za 1-0. U 20. je minuti Diego Costa primio loptu blizu centra i onda se sjurio prema golu. Obrana Austrije ga nije uspjela zaustaviti, a Brazilac je poslao loptu pored istrčalog domaćeg golmana Heinza Lindnera. Costa je u 53. minuti postavio i konačnih 3-0, a s lijeve mu je strane asistirao Emiliano Insua.

Spomenimo još da je za domaće cijelu utakmicu odradio hrvatski obrambeni nogometaš Kaja Rogulj.

Na drugo mjesto u skupini G probio se Zenit koji je s 1-0 slavio na gostovanju kod Porta. Sve je za domaće krenulo nizbrdo već u šestoj minuti kada je isključen Hector Herrera. Meksički veznjak je u petoj minuti dobio žuti karton zbog prekršaja na Hulku, a odmah nakon toga je i drugi put ''požutio'' zbog ometanja gostiju pri izvođenju slobodnog udarca.

Porto je s igračem manje dobro parirao Rusima sve do 86. minute kada je Alekdandar Keržakov iskoristio nabacivanje bivšeg napadača domaćih Hulka. (TS)

Liga prvaka, 3. kolo:

skupina F

Arsenal - Borussia (D) 1-2 (Giroud 41 / Mhitarjan 16, Lewandowski 82)

Marseille - Napoli 1-2 (A. Ayew 86 / Callejon 42, Zapata 67)

Redoslijed: 1. Borussia (D) 6, 2. Arsenal 6, 3. Napoli 6, 4. Marseille 0.

skupina G

Austria Beč - Atletico Madrid 0-3 (Raul Garcia 8, Costa 20, 53)

Porto - Zenit 0-1 (Keržakov 86)

Redoslijed: 1. Atletico 9, 2. Zenit 4, 3. Porto 3, 4. Austria Beč 1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider