Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Navijači Bayerna razočarani

GOL.hr u Madridu: Modrić istinska zvijezda čak i za navijače Atletica!

Novinar GOL.hr-a bio je sinoć na madridskim ulicama i opipao puls navijača Reala i Bayerna nakon polufinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok ne dođete u Madrid ne možete dokučiti koliko je zapravo Luka Modrić cijenjen u španjolskoj metropoli od strane navijača Reala.

„Real je bio bolji od Bayerna i zasluženo je pobijedio, a Modrić je odigrao odličnu utakmicu. Bio je jedan od najboljih igrača na travnjaku, doista je vrhunski igrač, izrastao je u jednog od ključnih igrača Reala. Uopće nisam sumnjao da će uspjeti u Madridu“, kazao nam je razdragani recepcionar madridskog hotela Westin Palace koji se nalazi nedaleko od čuvene fontane Cibeles, zaštitnog znaka španjolske prijestolnice, gdje navijači Real Madrida slave sve veće uspjehe svojeg kluba.

Modrić oduševio medije: Jedno krivo dodavanje, i to baš Mandži

Gazda poručio: Mandžukić mi je rekao da ostaje u Bayernu

Dok je Guardiola ponosan, Beckenbauer opet kritizirao igru Bayerna

„Prolazimo Bayern i osvajamo 'decimu“, uvjeren u konačnu pobjedu Reala kazao nam je uglađeni recepcionar dok se Plazom de las Cortes razlijegala pjesma razdraganih navijača Reala koje prati glas kao najzahtjevnijih u svijetu nogometa.

U trenutku dok su se Modrić i Mandžukić nadmetali na travnjaku Santiago Bernabeua letjeli smo Lufthansinim zrakoplovom iz Münchena u Madrid. O kretanju rezultata putnike je izvještavao kapetan zrakoplova koji je preko svojih veza dobivao „dojave“. Pola zrakoplova je skočilo na noge kada je objavio pogodak Reala. Utakmica je završila taman kada smo stigli na recepciju u hotel, a već se moglo čuti trubljenje automobila po gradu u znak pobjede službeno najboljeg kluba 20. stoljeća.

Ronaldo i Modrić na Nikeovu eventu u Madridu

U sljedeća tri dana iz Madrida ćemo izvještavati o događanjima na raskošnom Nikeovu eventu, na kojem će glavne zvijezde biti Cristiano Ronaldo i Luka Modrić. S hrvatskim reprezentativcem imamo dogovoreni intervju koji ćemo objaviti u subotu na našem portalu, dok će se Ronaldo u petak pojaviti na press-konferenciji.

Oko ponoći prošetali smo ulicama u blizini Plaze de Dos de Mayo gdje su se oko brojnih barova kretale skupine navijača Reala i Bayerna. Logično je da su Realovi navijači bili bolje raspoloženi, njihova momčad je ipak pobijedila i stekla solidnu prednost pred uzvrat na Allianz Areni. Vjerojatno je ta činjenica jednim dijelom utjecala na njihove odgovore kada smo ih pitali što misle o Modriću, no ne može se ne zamijetiti da je hrvatski veznjak u Madridu stekao izniman ugled. Modrić je u Madridu postao istinska svjetska zvijezda, u to nema sumnje.

O njemu s velikim respektom govore navijači Bayerna pa čak i Atletica s kojima smo porazgovarali u tipičnoj španjolskoj zalogajnici u kojoj se do sitnih sati služe razne vrste pršuta i piva. Ako ste ikada pomislili da su hrvatski konobari nenadmašne mutikaše, grdno ste se prevarili. Cijene su prilično pristupačne s obzirom da se radi o središtu Madrida, dvije čaše piva stoje 1.4 eura, ali konobar koji neodoljivo podsjeća na čuvenog madridskog detektiva Torrentea, navija za Atletico i ne može smisliti Real, ali iznimno cijeni Modrića, uzme vam dva eura iz ruke, zamahne krpom preko ramena i mrtav hladan se okrene prema drugoj mušteriji.

Kod nešto većih cifri, veća je i diskrepancija između cijene i kusura. „Brko“ samo raširi osmijeh od uha do uha, zagalami i promrsi nešto poput „žalite se upravi vodovoda“. Ne preostaje vam ništa drugo nego da se pomirite s porazom i prihvatite zafrkanciju. Nije neka utjeha, ali bilo je zanimljivo gledati „nakresane“ Nijemce koji su tugu zalijevali pivom i kod plaćanja računa čudno pogledavali prema „madridskom brijaču“.

Navijači Bayerna razočarani

„Razočaran sam igrom Bayerna“, kazao nam je Christian, strastveni navijač Bayerna u tridesetim godinama koji ide na gotovo sva gostovanja i jako dobro poznaje situaciju u bavarskom velikanu. Nije zadovoljan igrom Mandžukića, ali ni ostatka momčadi.

„Nije to bilo dobro, ali nadam se da ćemo u Münchenu pobijediti s dva razlike“, kazao je Christian, a kolega mu dobacio: „Nadaš se? Pravi navijač Bayerna uvjeren je da će pobijediti s dva razlike.“

„Dobro, uvjeren sam da će Bayern proći“, nasmijao se Christian i zavrtio glavom.

„Bayern je pao u formi, Guardiola mora nešto promijeniti“, kaže Christian koji voli tehnički nogomet ali nije siguran da je „tiki-taka“ dobra za Bayern: „Trebamo igrati izravnije, dodavanja u nedogled nikamo ne vode.“

Ističe da navijači Bayerna cijene Mandžukića i njegov doprinos u osvajanju posljednjih trofeja.

„Nema baš neki tretman u njemačkim medijima koji ga ponekad nepravedno podcjenjuju, ali većina navijača ne bi imala ništa protiv da ostane u Bayernu. Možda ne igra za oko lijep nogomet, ali zahvalan je igrač, puno trči, radi za momčad, a zna i postići pogodak.“

Lewandowski ili Mandžo…

Međutim, osjeća se u zraku ono ali…

„Mandžukić je potreban Bayernu, ali nisam siguran da je igrač za udarnu momčad, posebice kad dođe Lewandowski. Mislim da je Lewandowski jednostavno bolji, kreativniji je i fleksibilniji, više sudjeluje u kreiranju akcija, tehnički je potkovaniji, a vjerojatno i bolji realizator. Drukčiji su tipovi igrača, što je u biti dobro, jer velike momčadi trebaju imati nekoliko rješenja“, objašnjava Christian koji ima svoje mišljenje i Uliju Hoenessu, sada već bivšem šefu Bayerna koji će u zatvor zbog utaje poreza.

„Pravi navijači ga ne podržavaju. To što je napravio šaka je u oko nama najvjernijim navijačima koji od skromnih primanja odvajamo za skupe ulaznice i pratimo klub na gostovanjima.“

Nije bilo vremena za „putnu“, „Torrente“ je već bio prilično nervozan, uz nekoliko iskrivljenih glagola još jednom je pozvao goste da napuste birtiju. Utržak će biti sasvim pristojan, a zacijelo će biti i bakšiša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider