Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Messi i kinder jaje

GOL.hr na San Siru: Ovako izgleda kad Milan nokautira Barcu

Oko San Sira niču Keopsove piramide, na glavama mladih Talijana množe se trokuti, a najveći nogometni nimfoman baš kad smo mi došli na utakmicu nije odlučio silovati obranu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Il Faraone ima 50 zvanja i to do asa. Ibrahimović je otišao iz grada, nema više ni Thiaga Silve, Pata, Neste, Seedorfa. Manje je love, takvo je vrijeme, svi se kunu u mlade, pa i do jučer sinonim za igrače treće staračke dobi - planet Milan. Nedostajala je na jesen crvenim brigadama faca koja će monopolizirati pažnju na štandovima oko stadiona.

>> Svaka čast navijačima Milana, ali nitko nije bio sretniji od njega

>> U Barceloni se žale, ali nova snimka jasno pokazuje - gol je regularan!

A onda se preokrenulo. Najprodavaniji šalovi više nisu nisu oni s naslovima "Forza Milan" nego "Balo is back! Uz El Shaarawyja, koji za sada čini se vodi u prodaji imidža van terena i istovaru talenta na terenu, Balotelli je bio lik koji je nedostajao do jučer usnulom i s prosjekom pomirenom navijaču Rossonera. Živnulo je, pričaju nam navijači, u Berlusconijevom nogometnom svemiru

Besramne cijene na San Siru

Ah, veliki stadion, veliki igrači, velika utakmica i uvijek ista špranca. Do koje mjere besramni mogu biti s cijenama na stadionima to je za svako divljenje. Ja volim kad me zavaljaju, to je valjda taj balkanski osjećaj. Samo neka netko nekog zezne. Popiješ malu Coca Colu za pet eura, a soda u njoj je izumrla još s dok je Van Basten predvodio napad Milana.

"Stari moj, kakvi smo mi navijači za ove"

Svi Hrvati koji odu na najveće svjetske stadione vrate se s istom ocjenom - "stari moj, kakvi smo mi navijači za ove". Kako smo nevjerojatno širokogrudni u psovkama, tako smo i u arsenalu navijačkih pokliča. To počneš cijeniti uvijek kad odeš negdje van.

Talijani svoje tjeraju u napad gestikuliranjem. Ono zbog čega se isplati otići na San Siro je Curva nord. Inače, Interova tribina, ali kad Milan igra na njoj se stacioniraju domaći kibici. Njima je zadatak kad netko promaši od gostujućih igrača loptu da se kao ovce u tor zalete na ogradu i 20-ak sekundi raspištolje s ručicama ispred sebe. Onako kako to samo Talijani znaju, kakva neponovljiva scena. A priznajte, to im je jedan od globalno prepoznatljivih proizvoda.

Taktički sjajan MIlan i sterilna Barca

Nogometna katedrala ponudila nam je taktički sjajan Milan. Fenomenalnu koreografiju prije početka i sterilne Katalonce. Kako to ono trendovski danas stručnjaci vole reći - nisu penetrirali. Kao što sam u životu dva puta gledao Cristiana Ronalda i u tim utakmicama nije penetrirao. A igrao je u jednoj od tih protiv Dinama.

Sada sam prvi put uživo gledao Messija i ni on nije penetrirao. Tri utakmice uživo, a oni ništa. Koji bi to bio koeficijent na kladionici, ha? Eh, boli njih briga što ja unucima neću moći reći da sam gledao Messija i Cristiana, a nisu zabili. Kako ono Maminjo kaže "ma nabijem i tu tiki taku na k...". A baš....

Kuglice UEFA-e bile su kinder jaje

Pomirio se puk doduše s nogomenom giljotinom koju su ponovno podarile kuglice UEFA-e u nokaut fazi, a kad ono kuglice su zapravo - Kinder jaje! "Tri iznenađenja u jednom" za Messija i prijatelje. Rastvoriš najlon, poližeš čokoladu, a iz kuglica umjesto Abbiatija koji trlja suzne oči, iskaču Zapata i Mexes. I odmah za vrat. Nisu tako zamislili u Blaugrani.

"Kakvo nam je ovo Kinder jaje Platini poklonio", navodno je urlao Jordi Roura na poluvremenu.

"Treneru ne možemo se igrati s njima", pognute je glave odgovorio Jordi Alba, dok je njihao noge koje su jedva doticale pod sa stolice u svlačionici.

"Da, tuku nas. Kakve ste nam to figurice dali", tužno će Messi.

"Ne znam dečki, ispitat ću, trebalo je biti kao iza zgrade. Oni dođu, mi se poigramo s njima i oni odu", zamišljeno je zaključio trener. I nadodao dok je momčad izlazila iz svlačionice.

"Dečki još samo jedna stvar", glasno će.

"Što je treneru", zabrinuto će jedan od vođa momčadi. Dečko s brojem šest.

"Nemojte pucat po golu...!".

"A da, znamo... Pucanje je za curice", namignuo je omaleni veznjak.

"Tako je, onda će se možda htjeti igrati s nama", sretan je bio trener jer su shvatili njegove upute.

I tako do kraja utakmice. Dečki su slijedili njegove upute. Svi osim onog čupavog u obrani i onog bijelog šutljivog s brojem osam koji su se pravili pametni. Razgalamio se na njih. No nije bilo lijeka. Ovi u crveno crnim dresovima su tukli i pucali.

"Koje talijanske pi***", mislio je tada negdje Roura.

"Mi se dođemo igrati s njima, a oni ovako. Evo što ti je poštovanje..."

Možda smo malo pretjerali s Kinder jajetom, ali netko tko duboko poštuje možda najbolju momčad ikada ostao je razočaran silovanjem "ševe oko šesnaesterca". Bez obzira što Messi i kad je na 20 metara od lopte tjera strah u kosti svima na tribinama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider