Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zola i tika-taka

Gazda Udinesea sve pretvara u zlato: Engleski drugoligaš igra kao Barca!

Watford je zadnji puta u Premierligi bio u sezoni 2006/2007, no 'zlatni dečki' nisu se proslavili u društvu najboljih...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 38 kola Watford je osvojio svega 28 bodova i ekspresno se vratio među drugoligaše. Danas je gore spomenuti nadimak 'zlatni dečki' aktualniji nego ikad. Klub je prošlog ljeta preuzeo Giampaolo Pozzo, talijanski biznismen čija je najomiljenija i najuspješnija 'igračka' Udinese, ali i Granada koja se natječe u Primeri.

Pozzu je cilj uvesti Watford u Premierligu, a uspije li u tome, moći će se pohvaliti kako su tri njegova kluba članovi najviših rangova nogometnih natjecanja u Ligama petice. Koliko je Pozzo ozbiljan u svom naumu, najbolje svjedoči činjenica da je svlačionicu engleskog drugoligaša 'napunio' igračima Udinesea na koje je talijanski klub prethodnih godina potrošio više od 10 milijun eura. Stiglo je i nekoliko imena iz Granade, ali i bivši Arsenalov vratar Manuel Almunia, te Marco Cassetti koji je šest sezona proveo u Romi, upisavši i 5 nastupa za reprezentaciju Italije.

Šlag na tortu bilo je dovođenje legendarnog Gianfranca Zole, koji se nakon bogate igračke karijere primio trenerskog posla i na Vicarage Road stigao s referencama bivšeg menadžera West Hama i izbornika U-16 reprezentacije Italije.

Zola se pokazao dobrim odabirom: Watford je trenutno šesti i drži poziciju koja vodi u doigravanje za Premierligu, a drugo mjesto i direktna promocija bježe im tek četiri boda. Posebno briljiraju 20-godišnji češki napadal Matej Vydra sa 16 golova i švicarski ofenzivni veznjak Almen Abdi koji je protivničke mreže tresao u šest navrata.

Međutim, Zola je posložio sve kockice i stvorio momčad, koja nije ovisna čekati individualni bljesak neke od svojih zvijezda. Dokaz tome je i posljednji pogodak prošlog vikenda u uvjerljivoj pobjedi 4:0 protiv Huddersfield Towna. Strijelac je bio Cristian Battocchio, 20-godišnji Argentinac koji igra za mladu nacionalnu vrstu Italije. Ipak, zasluge idu kompletnoj ekipi koja je pokazala da se tika-taka može igrati i na Otoku, i to u 2. ligi...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider