Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Guardiola je shvatio'

Gazda Bayerna: 'Zbog Mandžukića smo bolji od Barcelone!'

Nakon što je Mario Mandžukić ponovno ušao s klupe i svojim pogotkom donio Bayernu pobjedu protiv Viktorije, njemački mediji i dalje pišu kako bi hrvatski reprezentativac morao igrati od prve minute.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Abendzeitung piše kako je Mandžo stroj za golove te da ostaje nejasno zašto Guardiola preferira igru s 'lažnom devetkom'. Izračunali su da je hrvatski napadač čak 17 puta otkako je došao u Bayern postigao prvi gol Bavaraca na utakmici. Iako mnogi napadaju Guardiolu zbog ovog slučaja, predsjednik Bayerna Uli Hoeness u tome vidi i nešto pozitivno.

''Guardiola je u početku smatrao da se može igrati bez klasičnog napadača, ali sad vidi da je to nemoguće. On preferira igru s 'lažnom špicom', ali nije tvrdoglav. Kad vidi da to ne ide, onda ubaci Mandžukića, u njemu vidi plan B. To je dobra stvar i to nas razlikuje od Barcelone koja često ima samo jedan plan igre'', rekao je Hoeness.

I njemački Bild se ne može načuditi zašto Mandžukić sjedi na klupi.

"Mandžo je u top formi, ali Guardiola ga slabo koristi u Ligi prvaka. Zašto? Zato što Mandžukić zapravo nije Pepov prvi izbor. Guardiola želi sustav s 'lažnom devetkom'. Međutim, Mandžo je sa svakim svojim golom opovrgnuo Guardiolu i pokazao mu je zašto je toliko važan za napad Bayerna."(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider