Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadnji dan mercata

Zadnji dan prijelaznog roka: Pogledajte kako se trgovalo

Posljednji dan prijelaznog roka po običaju je donio pregršt raznih špekulacija, ali i nekoliko zanimljivih transfera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nepisano pravilo je da se u siječnju ne razbacuje lovom. Tako su i ovoga puta klubovi uglavnom posuđivali igrače, kako bi se pokrpalo rupe ili dobilo koju opciju više.

Ipak, na Otoku se šuška da bi u doslovce zadnjim trenucima prijelaznog roka mogla odjeknuti 'bomba'. Navodno Mourinho želi odmah golgetera Diega Costu iz Atletico Madrida, kojem nudi 40 milijuna eura i Dembu Ba.

Odličan posao napravio je Fulham. Londonski klub bori se za ostanak, pa su povukli dva konkretna poteza: za 15-ak milijuna eura kupili su Olympiakosovu i grčku senzaciju Kostasa Mitrogloua koji bi trebao jamčiti golove. Da mu ima tko asistirati i općenito kreirati igru, doveden je Lewis Holtby, na posudbu iz Tottenhama. Otišao je pak Dimitar Berbatov, koji je u Monaco došao na šest mjeseci zamijeniti ozlijeđenog Falcaa.

Man City ipak nije dao 42.5 milijuna eura za stopera Mangalu i defenzivnog veznjaka Fernanda iz Porta. Njihov gradski rival Man Utd nije uspio uzeti Portovog centralnog braniča/desnog beka Otamendija koji je završio na posudbi u Valenciji. Arsenal je pak od Spartaka (M) posudio 31-godišnjeg Šveđanina Kima Kallstroma, ali napadača još nisu pronašli. Lille ih je odbio u vezi Kaloua.

Juventus je nudio svoje napadače (Vučinić, Quagliarella, Giovinco), no nikoga se zasad nije riješio. Svejedno su iz Southamptona posudili Pabla Daniela Osvalda s mogućnošću otkupa ugovora za 20 milijuna eura.

Mijenjali su klubove i Hrvati. I njih se posuđivalo: Pescara je Vukušića dala fenjerašu švicarske lige Lausanni, a Lakić se iz Frankfurta vratio u Kaiserslautern gdje je nekada tresao protivničke mreže. Tin Jedvaj trebao je iz Rome na posudbu u Veronu, to je navodno bila gotova stvar, no odjednom se pojavila informacija da 18-godišnjak i dalje ostaje u krugu prve momčadi Rome.

Niže u tekstu pročitajte što se sve događalo na mercatu posljednjih nekoliko sati, a koji su transferi zgotovljeni ranije tijekom dana.

-------------------------------------------------------------

22.10 Prema zadnjim informacijama, Dnjipro je prihvatio Liverpoolovu ponudu od 19 milijuna eura za Konopljanku. Igrač je stigao u Liverpool, u tijeku su liječnički pregledi, no sve bi moglo propasti ako Redsi ne dobiju utrku s vremenom. Naime, moraju riješiti svu potrebnu papirologiju.

21.40 Službeno: Dimitar Berbatov će do kraja sezone igrati na posudbi u Monacu. Bugarski centarfor stiže iz Fulhama kao zamjena za teško ozlijeđenog Falcaa.

21.20 Sammir je i službeno novi član Getafea! Debitirati bi mogao protiv Modrića i Reala...

21.05 Najnovije vijesti iz Italije govore da Roma želi zadržati Tina Jedvaja. Spominjala se posudba mladog hrvatskog braniča u Veronu, ali tamo će Roma poslati samo Brazilca Marquinha. Čini se da Jedvaj ostaje u kadru prve momčadi.

20.55 Porto pokušava dovesti Javija Garciju iz Man Cityja. Šveđanin Kim Kallstrom je i službeno novi igrač Arsenala. Došao je na posudbu iz moskovskog Spartaka. Menadžer Arsene Wenger sada je u paničnoj potrazi za napadačem, zasad je naišao na odbijencu Lillea u vezi njihovog Salomonea Kaloua.

20.30 Nicolas Otamendi iz Porta ipak neće u Man Utd. Argentinski stoper/desni bek ide na posudbu u Valenciju.

19.40 Pablo Daniel Osvaldo je i službeno u Juventusu! Došao je na šestomjesečnu posudbu iz Southamptona, a Juve ga na ljeto može otkupiti za 20 milijuna eura. Talijanski prvak sada će se pokušati riješiti nekoga od napadača, Vučinića, Quagliarelle ili Giovinca.

18.55 Rafa Benitez iz Napolija je potjerao dugogodišnjeg kapetana Paola Cannavara. Mlađi brat puno poznatijeg Fabija dres Napolija je nosio posljednjih osam godina, a sada će otići na posudbu u Sassuolo. Ovog siječnja na San Paolo su stigli stoper Henrique (Palmeiras), lijevi bek Ghoulam (St. Etienne) i brazilski playmaker Jorginho (Verona). Još bi mogao doći Capoue iz Tottenhama.

18.40 Milan iz Manchester Uniteda želi posuditi Nanija. Nude mu tjednu plaću od 100 tisuća eura. Čeka se odgovor s Old Trafforda.

18.20 Ante Vukušić ide na posudbu u Lausanne, uvjerljivo najslabiju momčad švicarske 1. lige. No i to se čini boljom opcijom od Pescare, gdje je 'sinjski dijamant' ove sezone odigrao 43 minute (!?). Za Lausanne nastupa i katalonsko dijete Gabri, nekoć dugi niz godina igrač Barce, a sada veteran koji se od 2011. skrasio u Švicarskoj.

18.00 Problemi za Liverpool! Njihov direktor je u Ukrajini, ali izgledno je da će se na Otok vratiti bez Konopljanke. Nakon Salaha kojeg im je oteo Chelsea, Redsi bi tako mogli ostati bez još jednog talentiranog ofenzivca. Već su se okrenuli planu B, a to je Nacer Chadli iz Tottenhama.

17.40 Manchester City je, čini se, odustao od Portovog dvojca Fernando i Mangala. Portugalci su tražili čak 42.5 milijuna eura, što se pokazalo previše čak i za City. Mangala ostaje glavna meta za ljeto.

17.05 Olympiakos će biti znatno oslabljen bez Mitrogloua, čiji transfer pozdravlja i Rio Ferdinand koji s Man Utd-om ide na grčku momčad u osmini finala Lige prvaka. Rio je na Twitteru napisao: "Fulham je upravo potpisao zvijezdu našeg protivnika u Ligi prvaka. Dobar posao!"

16.45 Gotovo je! Grčka senzacija Kostas 'MitroGOL' Mitroglou novi je igrač Fulhama! Morat će na Craven Cottageu potražiti i nove IT-ovce, jer nakon potpisa Mitrogloua ekspresno im se srušila klupska stranica. Šuška se da će Olympiakosu pripasti 12.5 milijuna funti.

16.30 Na aerodrom u Manchesteru uskoro bi trebao sletjeti privatni avion iz Porta. Englezi se bave pitanjem, je li u njemu Nicolas Otamendi, želja Man Utd-a, ili pak Fernando i Mangala koje želi gradski rival City...

16.00 Tin Jedvaj napušta Romu! Ali dakako, samo privremeno. Talijani pišu da će ga Rimljani posuditi Veroni, zajedno s Marquinhom. Roma pak uzima novog Brazilca, na liječničkom pregledu je stoper Rafael Toloi (23) iz Sao Paula.

-------------------------------------------------------------

U Chelsea je iz St. Etiennea stigao 19-godišnji i 190cm visoki stoper Kurt Zouma. Odšteta trofejnom francuskom klubu je 15 milijuna eura, a Zouma je s Chelseajem potpisao na pet i pol godina. Stručnjaci se slažu kako je riječ o jednom od najvećih talenata europskog nogometa, kojeg je izbornik Didier Deschamps najavio 'budućim kapetanom Francuske'.

Neloš posao napravili su i u jednom drugom londonskom klubu, Fulhamu. Oni su od Tottenhama posudili Lewisa Holtbyja (23), ofenzivnog veznjaka koji se nije snašao na White Harte Laneu gdje je prije godinu dana stigao iz Schalkea. Osim Holtbyja, Fulham sprema i 'bombu': u svoje redove pokušavaju dovesti grčkog golgetera Kostasa Mitrogloua, prigodno nazvanog Mitrogol.

Takav potez Fulhama ne čudi, jer vrlo vjerojatno će ostati bez iskusnog Berbatova (33) koji bi u Monaco mogao postati zamjena za teško ozlijeđenog Falcaa. Dva veterana sprema se dovesti i Arsene Wenger, što je pomalo neuobičajeno za njega. Iz Moskve na Emirates stiže Spartakov Šveđanin Kim Kallstrom, a špekulira se da Arsenal želi i Miru Klosea.

Lazio bi tako mogao ispasti pravi luzer; već su ionako izgubili Hernanesa koji ide u Inter, a na rastanku s navijačima nije mogao suzdržati suze. Juventus će iz Southamptona posuditi kontroverznog Pabla Osvalda, koji se među Svecima nije ponašao sveto, već se potukao s Lovrenovim stoperskim kolegom Fonteom.

Liverpool će gotovo sigurno dovesti 'ukrajinskog Messija' Jevgenija Konopljanku, a Milan je od engleskog drugoligaša QPR-a posudio španera, ali i 'sebičnjakovića' Adela Taarabta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider