Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaprepaštene zvijezde

Frka u Barci: Messi i Iniesta kod predsjednika zbog Neymara!

Spekulacije o astronomskoj Neymarovoj plaći zaprepastile su najveće zvijezde Barcelone Messija i Iniestu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glasina da će najnovije pojačanje Barcelone Neymar imati godišnju plaću od 17 milijuna eura neto godišnje izazvala je zaprepaštenje i pravu malu revoluciju u svlačionici „blaugrane“. Kako pišu španjolski mediji, Barcelona je demantirala te glasine, no procurila je informacija da su dvije najveće zvijezde Lionel Messi i Andres Iniesta tražili objašnjenje kod predsjednika Sandra Rosella.

Messi ima plaću od 12.8 milijuna eura?

Messi je početkom godine produžio ugovor s Barcelonom do 2018., ali još uvijek nije objavljeno koliko će točno zarađivati. U španjolskim medijima bliskim Barceloni spekuliralo se sa iznosima od 17 do 15 milijuna eura, no nedavno se pojavila informacija kako će Argentinac zarađivati „samo“ 12.8 milijuna eura. No, Messi veći dio svoje godišnje zarade ostvaruje putem „image rightsa“ koja mu je Barcelona prepustila u stopostotnom iznosu, dok Real Madrid, primjerice, zaradu od tih prava dijeli s Cristianom Ronaldom omjeru 50-50, tako da je moguće da nije došlo do znatnije povećanja Messijeve plaće koja prije produženja ugovora iznosila oko 10.5 milijuna eura.

Neymarov otac otkrio: 50 milijuna za pet godina

Španjolskim medijskim eterom kolaju različite priče. Tako se pojavila glasina kako se Neymarov otac u jednom društvu pohvalio da je isposlovao za sina petogodišnji ugovor prema kojem će ukupno zaraditi čistih 50 milijuna eura na ime plaće, što je deset milijuna godišnje. Ako je to istina, Neymar je postao drugi najplaćeniji nogometaš Barcelone iz Messija, što se zasigurno neće svidjeti Iniesti, Xaviju i ostalim senatorima Barce koji su prema međusobnom dogovoru u istom platežnom razredu i navodno zarađuju manje od deset milijuna godišnje.

Barca pripremila za Neymara poseban program priprema

Madridski mediji bliski Realu već danima pišu kako je logično zaključiti da postoji „opipljiv“ razlog zbog čega je Neymar izabrao Barcelonu ispred „kraljevskog kluba“. Posljednje informacije o astronomskoj plaći na tom su tragu.
Kako god, Neymar se sa svojom svitom nakon potpisa ugovora i spektakularnog predstavljanja na Camp Nou vratio u Brazil, no neće imati previše vremena za odmor. U Barceloni su mu pripremili opsežan program priprema za sljedeću sezonu kako bi se što prije prilagodio novoj momčadi te njezinom stilu i sustavu igre.

Najviše će morati poraditi na jačanju muskulature. Barcelonini stručnjaci za fizičku pripremu planiraju mu preko ljeta povećati mišićnu masu za dva do tri kilograma. Neymar posebice mora ojačati nejaki torzo pa će i na odmoru pojačano trenirati s utezima kako bi došao što pripremljeniji na početak priprema Barcelone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider