Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priče za malu djecu

Frankie's magic football: Abramoviču, jesi li napokon shvatio?

Neizvjesnost oko nastavka karijere Franka Lamparda na noge je podigla ne samo navijače Chelseaja, već i cijeli nogometni svijet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Dragi Romane, oprosti na otvorenom pristupu...“

Tako je svoje otvoreno pismo Romanu Abramoviču započeo izvjesni Dan, očito dugogodišnji obožavatelj zvukova Bluesa koje dopiru sa Stamford Bridgea, u namjeri da velikom šefu objasni nekoliko stvari. I postao je hit engleskih medija.

„..ali, čini se kako bi naš broj 8 na ljeto mogao napustiti klub, pa mi dozvoli da ti se obratim s nekoliko riječi u vezi odluke koju si, čini se, već donio u vezi budućnosti Franka Lamparda.
Ja, kao i ogromna većina naših navijača, mislimo da je Frank Lampard najveći igrač u povijesti našeg kluba.

Hej, vjerojatno i ti to misliš. Pa, i ti si bio tamo kada je prošlog svibnja u Munchenu podigao trofej Lige prvaka, bio si tamo kada je prije osam godina zabio gol Boltonu i tako osigurao naš prvi naslov prvaka nakon punih 50 godina...

Znam da nisi mogao biti na utakmici prošlog vikenda kad se Frank s novim pogotkom izjednačio s Kerryjem Dixonom na drugom mjestu vječite ljestvice najboljih strijelaca našeg voljenog kluba. Teško da je itko od nas očekivao da će doživjeti da uživo gleda kako neki veznjak zabija svoj 193. pogodak za Chelsea. Ne znam, možda ti jesi?“

Tradicionalno satirični i ironični kakvi jesu, engleski mediji jedva su ga dočekali. Posebno kad čovjek isto to pismo završi sa:

„Nadam se da su Daša i djeca OK. Možda se i vidimo na gostovanju kod Swanseaja ,ha?“ (pismo u javnost dospjelo 12. siječnja)

Šalu na stranu, najavljena mogućnost odlaska Franka Lamparda iz Chelseaja nije šokirala samo navijače Bluesa. Vijest kako se Chelsea odriče svog dokapetana iznenadila je ljubitelje „bubamare“ diljem svijeta. Jer, sigurni smo - bez obzira na navijačku obojanost, teško da postoje mnogo onih koji ne poštuju ovog engleskog veznjaka. Jedan od svega petorice koji su postigli više od 150 premijerligaških golova (jedini kao veznjak), osvajač svih mogućih trofeja, raznovrstan i superupotrebljiv na terenu. Mislim, što se tu ima nepoštovati?

E, ne misle svi baš tako! Prvi u redu: Roman Abramovič i Rafa Benitez. Prvi mu je otvoreno kazao: "imaš odriješene ruke, u siječnju si pronađi novi klub ili odi na ljeto", a drugi se tome, očito, nije suprotstavio. Iako je Lampard, samo nekoliko dana prije nego što je u javnost procurila vijest o Abramovičevoj namjeri, protiv Aston Ville proslavio jubilarnu 500. premijerligašku utakmicu (Chelsea pobijedio 8:0, a Lampard postigao pogodak). Prilikom izlaska iz igre u 61. minuti, navijači su ga počastili ovacijama. A on je skromno odzdravio.

Takav je, valjda, taj 34-godišnji Frank Lampard. Uvijek jednostavan. Uvijek isti. Bilo da ga se ispraća s ovacijama, bilo da u igru ulazi u 90. minuti. Kao primjerice 20. listopada kada ga je Roberto Di Matteo u pobjedi na White Hart Laneu protiv Tottenhama „počastio“ s garbage time-om. Šuti i igra. Igra i zabija.

U posljednjih 10 utakmica, Lampard je zabio 8 pogodaka. U posljednjih pet premierligaških ispita zaredom. Serija je stala jučer u Pragu gdje je kapetanski odveo Chelsea do pobjede protiv Sparte.

Ovih dana objavljena je vijest kako je Frank Lampard potpisao ugovor s jednom izdavačkom kućom i kako će cijenjeni engleski reprezentativac napisati 5 knjižica namijenjenih djeci s naslovom „Frankie's magic football“.

Svaka čast djeci diljem svijeta, ali nekako smo sigurni:

a) da su, uz svo poštovanje prema eventualnom posebnom daru gospodina Lamparda, najljepše priče za laku noć rezervirane za pera uvježbanih svjetskih autora

b) da se brojni ljubitelji nogometa nadaju kako će Frankie svoju magiju ipak još neko vrijeme ispisivati tamo gdje još uvijek pripada – na najvišoj razini europskog nogometa...

Ipak, novije vijesti s Otoka javljaju kako je Abramovič pokleknuo pod pritiskom navijača i javnosti, te da su započeli ozbiljne razgovore s Lampardom da produži ugovor za godinu dana...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider