Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ibišević potopio Bochum

Finale prije finala: Bayern golom Robbena izbacio Borussiju iz Kupa

U četvrtfinalu DFB Pokala Bayern je na Allianz Areni s 1:0 pobijedio i izbacio Borussiju Dortmund.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak pobjede Bayerna bio je Nizozemac Arjen Robben koji je u 43. minuti sjajno reagirao. Lopta se odbila do Robbena koji je s dvadesetak metara, iz mjesta lijevom nogom, sjajno plasirao loptu u rašlje gostujućih vratiju, što se na kraju pokazao kao pogodak odluke. Bio je to Robbenov treći ovosezonski zgoditak.

U prvom poluvremenu ogleda ritam su diktirali gosti koji su imali više loptu u svom posjedu, ali je konkretniji i opasniji bio Bayern. Domaćin je prijetio iz kontri, a najljepšu je šansu imao Kroos koji je sa samo nekoliko metara iskosa, u 13. minuti, promašio prazna vrata.

Prijetili su i Müller, te Javi Martinez, ali ne i Mario Mandžukić koji je u prvom dijelu ostao nedorečen u samom vršku napada, ali je mnogo radio po sredini travnjaka. Najbolju je šansu Mandžukić imao u završnici, ali je u 86. minuti mlako pucao glavom. S travnjaka je Mandžukić izašao u 91. minuti, kada ga je zamijenio Gomez, a hrvatski je napadač u završnoj fazi ogleda zaslužio i žuti karton.

Premda je Borussija imala zaostatak na poluvremenu, ne može se reći da je u nastavku stvorila izraziti pritisak na Neuera. Uglavnom je Kloppova momčad prijetila udarcima iz daljine i na kraju je ipak zasluženo izgubila ovaj ogled, a tako i ostala bez prilike obraniti prošlogodišnju titulu.

Podsjetimo da je prošle sezone Borussija ponizila Bayern u finalu pobjedom 5:2. Bayernu je ovo, pak, bila deveta pobjeda zaredom u natjecateljskim utakmicama.

Stuttgart nije imao posebnih problema protiv drugoligaša Bochuma kojeg je na svom stadionu pobijedio 2:0. Prvi je pogodak, u 18. minuti, postigao Gentner, dok je u 81. priču novim golom za domaćina zaključio bosanski nogometaš Vedad Ibišević. Inače, s dvije se asistencije na ogledu istaknuo Ibrahim Traore.

U utorak su prolaz u polufinale izborili Freiburg i Wolfsburg.

 

DFB Pokal, četvrtfinale:

Bayern - Borussia (D) 1:0 (Robben 43)

Stuttgart - Bochum 2:0 (Gentner 18, Ibišević 81)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider