Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak udarac

FIFA drakonskom kaznom šokirala Barcu: Transfer Halilovića doveden u pitanje?

FIFA je oštro kaznila Barcelonu zbog kršenja pravila o dovođenju igrača do 18 godina te katalonski div neće moći u naredna dva prijelazna roka dovoditi nove igrače...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan nakon remija protiv madridskog Atletica u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka Barcelona je saznala šokantne vijesti. Katalonski klub kažnjen je od strane FIFA-e te neće moći dovoditi igrače u naredna dva prijelazna roka!

Dnevnik blizak Barceloni tvrdi: Halilovićev transfer je zamrznut!

Evo što je Barcelonu gurnulo u velike probleme

Istraga protiv Barcelone podignuta je zbog kršenja pravila FIFA-e o dovođenju igrača mlađih od 18 godina. U svojem priopćenju FIFA navodi kako je Barcelona prekršila članak 19 Pravilnika u slučaju deset mladih igrača, a osim kršenja tog članka utvrđeno je još niz nepravilnosti.

Istraga se odnosila na registraciju i dovođenje igrača u razdoblju od 2009. do 2013. godine, a u priopćenju iz krovne svjetske nogometne organizacije ne navodi se o kojim igračima je riječ.

Slijedom toga Barcelona je kažnjena "sudjelovanjem" u naredna dva prijelazna roka i neće moći dovoditi i registrirati nove igrače sve do ljetnog prijelaznog roka 2015. godine. Osim te kazne, zaradila je i novčanu kaznu u visini od 450 tisuća švicarskih franaka.

Ovakva odluka FIFA-e stavlja pod znak pitanja prelazak Alena Halilovića iz Dinama u Barcelonu kao i vratara Marc-Andrea ter Stegena iz Borussije Mönchengladbach koji su se činili kao gotova stvar. Neslužbeno saznajemo da Halilović ima potpisan ugovor s Barcelonom B. U ovom trenutku nije jasno znači li to da cijela priča neće imati utjecaj na Halilovićev transfer? U svakom slučaju Fifina kazna težak je udarac za klub s Camp Noua. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider