Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekršili Fifino pravilo

Evo što je Barcelonu gurnulo u velike probleme

Vijest o suspenziji sudjelovanja Barcelone u naredna dva prijelazna roka šokirala je nogometnu javnost, a vrlo brzo su na površinu isplivale pojedinosti s kojim igračima je Barcelona prekršila Pravilnik...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Međunarodni transferi dopušteni su samo ukoliko igrač ima 18 godina ili više, no Barcelona je to pravilo prekršila", rekao je novinar katalonskog radija Ernest Macia za BBC Radio 5.

FIFA drakonskom kaznom šokirala Barcu: Transfer Halilovića doveden u pitanje?

Dnevnik blizak Barceloni tvrdi: Halilovićev transfer je zamrznut!

Barcelona u svojoj mladoj momčadi ima trojicu igrača iz Južne Koreje, a među njima i 15-godišnjeg Lee Sung Wooa te nekoliko mladih igrača iz Afrike.

U tim transferima nije ispunila tri uvjeta koja FIFA traži u slučaju takvih transfera - roditelji moraju s igračem preseliti u drugu državu zbog nenogometnih razloga, ukoliko je igrač između 16 i 18 godina dozvoljen je prelazak unutar Europske unije ili je transfer dozvoljen ukoliko igrač seli u klub koji je 50 kilometara ili manje udaljen od državne granice.

Katalonski klub će se svakako žaliti na ovu kaznu, a ukoliko mu žalba ne bude prihvaćena, očekuje se kako će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei.

Iako još uvijek nema službene potvrde, posljednje informacije govore kako će se ipak dozvoliti već dogovoreni transferi Alena Halilovića i Marc-Andrea ter Stegena kao što će se i Rafinha i Gerard Deulofeu moći vratiti s posudbe. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider