Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nespretni i sebični

Festival promašaja u Malagi: Osramotile se zvijezde Borussije!

U Malagi, na La Rosaledi stadionu, nije bilo pogodaka u prvoj četvrtfinalnoj utakmici. Malaga i aktualni njemački prvak, dortmundska Borussija, su odigrali 0-0 i tako preselili dramu na uzvrat...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za pobjedom više može žaliti gost iz Njemačke, jer su šanse Borussije bile izrazitije. U svakom slučaju, ovaj rezultat i dalje drži obje momčadi u igri za prolaz i prije uzvrata u Dortmundu, 9. travnja.

Borussia Dortmund - Malaga 0:0

>> Ronaldo, Benzema i Higuain doveli Real na korak od polufinala!

Da su igrači iz Dortmunda bili samo malo koncentriraniji u završnici trebali su već nakon prvog dijela imati nekoliko pogodaka prednosti.

Mario Götze promašio dvije velike šanse

Prvenstveno time "prozivamo" Marija Götzea, koji je u prvih dvadeset minuta bio dva puta u situaciji "jedan na jedan" s domaćim vratarom. No, prvi je put, u 16. minuti, nevjerojatno nonšalantno pristupio završnici akcije, a u 19. je pucao posve traljavo. U oba slučaja je udarce branio Caballero.

Kloppu kidali i Lewandowski i Groβkreutz i Reus

Nije samo Götze bio krivac što je Borussija ostala bez pogotka u prvom dijelu, već su živce treneru Kloppu kidali i Lewandowski i Groβkreutz i Reus, koji su također promašivali ono što u Bundesligi daleko češće zabijaju.

Brojne šanse Borussije u prvih 45 minuta nisu bile jedine. Prijetila je i Malaga, pa je tako zapravo prvu šansu na utakmici imao Javier Saviola, ali je s nekoliko metara, iskosa, pucao neprecizno. Poslije su prijetili Julio Baptista i Toulalan, ali i domaćin je neuspješno tražio put do suparničke mreže.

Caballero i Weidenfeller nisu dali da se mreže tresu

U nastavku se situacija na travnjaku nije previše promijenila. Oba su sastava i dalje težila napadačkoj igri, šanse su se redale, ali Caballero i Weidenfeller nisu dali da se i mreže tresu. Istina je da je i dalje njemački prvak lakše dolazio u poziciju za pogodak.

Sebični Götze

Primjerice, još je jednom Götze, pomalo sebično, tražio u 65. minuti pogodak, umjesto da je asistirao Lewandowskom, no i sam je Poljak svoju šansu propustio desetak minuta ranije, kada je loše pucao s desetak metara udaljenosti.

I tako, u utakmici gdje je frcalo sa svih strana, gdje su obje momčadi uputile po sedam itekako opasnih udaraca u sam okvir vratiju i još mnogo pored vratiju, završilo je bez pogodaka. (TS) 

Liga prvaka, četvrtfinale (prva utakmica):

Malaga - Borussia Dortmund 0-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider