Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Arsenal slavio

Fantastičan drugi gol Napolija, Borussia pala podno Vezuva!

Već su utakmice 1. kola skupine F nogometne Lige prvaka pokazale kako će u ovoj skupini biti itekako vatreno, te do posljednjih minuta neizvjesno po pitanju toga tko prolazi dalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Startne bodove su uhvatili Napoli i Arsenal, s tim da je londonska momčad slavila u gostima (2:1 kod Marseillea), dok je Napoli u grotlu svog San Paolo stadiona, istim rezultatom, pobijedio aktualnog doprvaka Europe, Borussiju iz Dortmunda.

>> Barcelona razbila Ajax: Messi hat-trickom uzvratio Ronaldu!

>> Senzacionalni Basel šokirao Mourinha: Preokretom uzeli sva tri boda! 

>> Atletico na krilima Arde Turana bolji od Zenita, Porto slavio u Beču

Klub iz Dortmunda je taj ogled završio s igračem manje (isključen je vratar Weidenfeller u 45. minuti nakon što je rukom igrao izvan šesnaesterca), ali i bez trenera Jürgena Kloppa koji je potpuno podivljao nakon što je njegova momčad primila prvi pogodak. Bio je Klopp ljut jer je mislio kako jednom njegovom igraču nije bilo dozvoljeno vratiti se na teren nakon ukazivanja pomoći, te je valjda mislio kako je to bio razlog primanja pogotka. Unio se u lice četvrtom sucu, izgovorio mu vjerojatno sve i svašta, a potom ga je glavni za predstavu nagradio - crvenim kartonom.

Inače, taj prvi pogodak je postigao Gonzalo Higuain koji je sjajno trznuo glavom u skoku i zabio u neobranjeni dio mreže, a još je ljepši bio drugi pogodak Napolija. Tada, u 67. minuti, sjajno je iz slobodnog udarca, s 25 metara, opalio Lorenzo Insigne, a lopta je uz malu pomoć grede odsjela u mreži za 2:0. U 87. minuti Napoli - Borussia, konačnih 2:1, zahvaljujući autogolu Zunige.

Na marsejskom je Velodromeu Marseille prijetio, a Arsenal zabijao pogotke. Onaj prvi Thea Walcotta u 65. minuti je bio prilično lijep. Poslije pogreške domaće obrane Walcott je odlično zahvatio loptu volejem i zabio u suprotni kut. Priča je zaključena u 84. minuti kada je Aaron Ramsey elegantno, s desetak metara, zabio za 2:0. Arsenal je dopustio sebi luksuz da u nadoknadi primi pogodak iz jedanaesterca, a strijelac je bio Jordan Ayew.

Liga prvaka, skupina F (1. kolo):

Napoli - Borussia (D) 2:1 (Higuain 29, Insinge 67 / Zuniga 87-ag)

Marseille - Arsenal 1:2 (J. Ayew 90+3-11m / Walcott 65, Ramsey 84)

Redoslijed: 1. Napoli 3, 2. Arsenal 3, 3. Marseille 0, 4. Borussia (D) 0.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider