Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loš kraj sezone

FA kaznio Mourinha zbog sarkastičnih komentara o sucima

Engleski nogometni savez (FA) kaznio je Chelseajevog menadžera Josea Mourinha s 10.000 funti zbog komentara koje je davao nakon ligaškog domaćeg poraza od Sunderlanda 2-1 u ogledu 19. travnja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mourinho je tom prilikom pretrpio prvi domaći ligaški poraz kao Chelseajev menadžer nakon 77 utakmica. Chelsea je ujedno tim porazom jako umanjio izglede za osvajanjem Premierlige kojeg će, kao se kasnije pokazalo, najvjerojatnije osvojiti Manchester City.

Mourinhov pomoćnik Rui Faria bio je isključen na toj utakmici. Kasnije je zaradio suspenziju od šest utakmica.

Portugalski stručnjak nakon utakmice je čestitao svojim igračima na trudu i Sunderlandu na pobjedi, a onda se okrenuo sucima.

''Čestitam Mikeu Deanu (sucu) jer je fantastično sudio utakmicu. I čestitam Mikeu Rileyju (šefu premierligaških sudaca) koji tijekom cijele sezone odrađuje fantastičan posao. Pogotovo u završnici sezone, posebno kada su momčadi koje su u igri za naslov u pitanju'', rekao je tom prilikom Mourinho.

Nakon toga se zaputio prema izlazu kada su novinari graknuli da žele objašnjenje komentara.

''Rekao sam sve što sam imao. Te su četiri ključne stvari koje sam imao za reći. Čestitao sam svojim igračima jer su dali sve od sebe. Borili su se i igrali su do posljednje sekunde, te smatram da su zaslužili moju pohvalu. Zatim sam čestitao igračima Sunderlanda, neovisno na koji su način ili zašto su osvojili ova tri boda, ali jesu. To je velika stvar za njih i zato im čestitam. Čestitao sam i Mikeu Deanu, jer smatram da je njegova izvedba bila nevjerojatna i smatram da je u redu da mi menadžeri odamo priznanje sucima za takve nastupe. Došao je na Stamford Bridge odraditi povijesni nastup i u tome je uspio. Mikeu Rileyju sam čestitao jer je on šef svim sucima i jer smatram da je iza njega fantastična sezona. Zato čestitam i njemu.''

Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza priopćila je kako ''Mourinhovi komentari, sami po sebi, nisu ugrozili integritet Mikea Deana ili Mikea Rileyja'', ali je kaznila Mourinha zbog ''neprimjerenog ponašanja''. Ili, u prijevodu, zbog očiglednog sarkazma.

Ujedno je odbila Mourinhovu žalbu na novčanu kaznu od 8.000 funti koja mu je izrečena zbog ponašanja prema sucu Chrisu Foyu nakon gostujućeg poraza od Aston Ville 15. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider