Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opsjednuti Portugalac

Evo zašto je Real izgubio od Barce i Seville: Ne bi Messi zasjenio Ronalda da…

Cristiano Ronaldo odigrao je posljednje dvije utakmice ispod svoje razine, a razlog je ozljeda koljena lijeve noge…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priču su lansirali madridski mediji, iako još uvijek nema službenog medicinskog izvješća. Real Madrid poražen je u posljednja dva kola Primere u derbijima s Barcelonom i Sevillom te je osam kola do kraja prvenstva s vodeće pozicije pao na tek treće mjesto na ljestvici. Ronaldo je u „el clasicu“ značajno podbacio, Lionel Messi sasvim ga je zasjenio, dok je u Sevilli odigrao nešto bolje, ali opet dosta ispod svoje razine.

Navijači Reala mu okrenuli palac dolje: Čak 85 posto njih želi promjenu

Madridski mediji tvrde da je Ronaldo u obje utakmice imao problema s takozvanim skakačkim koljenom (patelarni tendinitis). Velikih problema tijekom karijere sa sličnom ozljedom imao je „pravi Ronaldo“ još dok je igrao u Interu a kasnije u Milanu.

Ronaldo je u Sevilli nosio bandažu na koljenu, a prije „el clasica“ nije trenirao dva dana kako bi se što bolje odmorio, ističu madridski mediji. Zanimljivo je da se Ronaldo ozlijedio na posve nevažnoj uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka sa Schalkeom. Real je u prvoj utakmici u Gelsenkirchenu naprosto demolirao Schalke pa je uzvrat bio čista formalnost, no Ronaldo je ipak inzistirao da igra, iako je i prošle sezone imao manjih problema s istom ozljedom, a najvjerojatniji razlog je zamor materijala od prevelikog broja utakmica.

Katalonski mediji nisu propustili zaključiti kako je pravi razlog što je Ronaldo pošto poto želio igrati njegova opsesija osobnom statistikom i Lionelom Messijem, koji se posljednjih tjedana vratio u staru formu. Ronaldo s Messijem dijelu nezajažljivu želju za golovima, obojica već godinama igraju i kad treba i kad ne treba da se ponekad čini kako se radi o njihovoj osobnoj utrci.

Ronaldo očito nije želio propustiti priliku da protiv grogiranih Nijemaca još malo „nabilda“ svoje ionako impresivne brojke ove sezone. Rezon bi bio otprilike ovakav: svaki gol u Ligi prvaka dobro će doći u novom lovu na Zlatnu loptu. Ispada da je na kraju svoju nerazumnost platio ozljedom koja ga je omela da bude u stopostotnom izdanju protiv Barcelone i potom Seville, no pitanje je što je zapravo prava istina? Ronaldo će prema najavama madridskih medija biti spreman izgurati cijelu sezonu do kraja, a teško da bi netko mogao igrati cijeli niz utakmica ako je iole ozbiljnije ozlijeđen.

Portugalac se nije žalio na ozljedu, niti je objavljeno službeno medicinsko izvješće pa se ne možemo oteti dojmu da cijela priča više zvuči kao pokušaj madridskih medija da barem djelomično opravdaju najveću zvijezdu Reala za lošija izdanja u dvjema možda i najvažnijim utakmicama prvenstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider