Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skretanje pozornosti

Evo zašto Bayern 'podmeće' Borussiji u tjednu kakvog Nijemci ne pamte

Bayern i Borussia Dortmund digli su Njemačku na noge, ali ne samo zbog rušenja Barce i Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice Bayerna i Barcelone odjeknula je vijest kako je Mario Gotze već 'otišao' u Bayern. U drugi plan odmah je palo čak i gostovanje jedne Barcelone u Munchenu, ali i Reala u Dortmundu. Nisu u BVB-u očekivali da će 'netko' pustiti tu informaciju u tjednu u kojem u Njemačku stižu dva ponajveća kluba svijeta.

Predsjednik Bayerna na udaru istražitelja

No, nisu samo Barca i Real bili aktualni. Predsjedniku Bayerna Uliju Hoenessu (61) ozbiljno prijeti mogućnost zatvorske kazne zbog utaje poreza. Hoeness je pod istragom Njemačkog poreznog ureda jer je navodno na tajni račun u jednoj švicarskoj banci spremio oko 20 milijuna eura od sumnjivih transakcija za koje nije platio porez.

>> Mario Gotze istisnuo Marija Mandžukića iz Top 5

>> Ništa od nove senzacije, neće ga pustiti: Realov 'krvnik' ne ide u Bayern!

>> Krah španjolske armade u dva dana

Nekadašnji veliki nogometaš je potvrdio informaciju medijima, ali je naglasio kako se u siječnju ove godine sam prijavio poreznicima. Čak je i kancelarka Angela Merkel izjavila kako je jako razočarana.

Hoenessu se ne piše dobro

U ožujku je izdan sudski nalog za njegovo uhićenje. Bild piše da su istražitelji došli u Hoenessov dom i predočili mu nalog, ali predsjednik Bayerna je navodno na licu mjesta prebacio na račun države pet milijuna eura za jamčevinu, pa nije odveden u pritvor.

U svakom slučaju, čini se da se Hoenessu ne piše dobro.

''Kad se čovjek sam prijavi, od njega se traži da predoči sve detalje svojih financija i sve transakcije u razdoblju koje je pod istragom. No, činjenica da je nakon dobrovoljne prijave u siječnju, dva mjeseca kasnije izdan sudski nalog za uhićenje, sugerira da su porezni inspektori došli do zaključka kako nisu predani svi dokumenti. U takvom slučaju više ne vrijede olakotne okolnosti'', kazao je bivši šef Njemačkog poreznog ureda Dieter Ondracekvor.

"Zakon predviđa zatvorsku kaznu već kad je u pitanju pronevjera od jednog milijuna eura. Hoeness bi u najgorem slučaju mogao dobiti deset godina zatvora", stoji u članku.

Mnogi ovih dana u Njemačkoj smatraju kako su informacije o transferima Gotzea i Lewandowskog puštene baš iz Munchena kako bi se maknula pozornost sa skandala Bayernova predsjednika.

''Sva ta uznemiravanja koja dolaze iz tog dijela zemlje nas uopće ne zanimaju'', rekao je predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke za ZDF nakon 'otkrivanja' novog senzacionalnog transfera.

Sreća za jedne i druge su velike pobjede koje su sport ipak stavile u prvi plan, ali Nijemci će dugo pamtiti ovaj ludi tjedan...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider