Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvijek poseban

Evo tko je za Mourinha najbolji igrač sezone: Zabija, asistira i ne simulira!

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho istaknuo je da nagradu za najboljeg igrača sezone u Premierligi nije zaslužio Luis Suarez, već - Edin Džeko...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpoolov napadač je ove sezone u elitnom razredu engleskog nogometa postigao 31 pogodak i uvjerljivo je prvi strijelac lige, pa i ne čudi da je proglašen igračem godine u izboru Udruge profesionalnih nogometaša (PFA) i Udruge nogometnih novinara. No, Mourinho ima drugačije mišljenje.

"Moj igrač godine bi uvijek bio iz redova prvaka. Uvijek. Dakle, ako Manchester City bude prvak, odabrao bih Džeku. Zašto? Zato što je na početku sezone bio treći napadač, a kad ga je momčad trebala, u ključnim trenucima sezone, bio je prevaga. U ovom trenutku na kontu ima 16 golova što je spektakularno za trećeg napadača. A nisu tu samo golovi, nego i cjelokupna kvaliteta njegove igre", istaknuo je Mourinho i isukao još malo pohvala na račun bosanskog nogometaša.

"Džeko nije samo strijelac. On asistira, igra, ponaša se korektno, ne simulira, ne pokušava iznuditi kartone suparničkih igrača."

Uoči posljednjeg kola Premierlige, Liverpool zaostaje dva boda za vodećim Cityjem, što znači da i dalje može do naslova. No, čak ni u tom slučaju Mourinho ne bi dao glas Suarezu.

"Ako Liverpool osvoji naslov, a to bi bilo čudo, odabrao bih Stevena Gerrarda. Imao je vrlo dobru sezonu igrajući na važnoj poziciji za momčad." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider