Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drakonska kazna

Evo odgovora Barcelone nakon šokantne vijesti

"Mirni smo, nema razloga za paniku", poručuju iz katalonskog nogometnog kluba, kojeg je FIFA oštro kaznila zbog kršenja pravila o dovođenju igrača do 18 godina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan nakon remija protiv madridskog Atletica u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka Barcelona je saznala šokantne vijesti. Katalonski klub kažnjen je od strane FIFA-e te neće moći dovoditi igrače u naredna dva prijelazna roka! Istraga protiv Barcelone podignuta je zbog kršenja pravila FIFA-e o dovođenju igrača mlađih od 18 godina. U svojem priopćenju FIFA navodi kako je Barcelona prekršila članak 19 Pravilnika u slučaju deset mladih igrača, a osim kršenja tog članka utvrđeno je još niz nepravilnosti.

FIFA drakonskom kaznom šokirala Barcu: Transfer Halilovića doveden u pitanje?

Dnevnik blizak Barceloni tvrdi: Halilovićev transfer je zamrznut!

Evo što je Barcelonu gurnulo u velike probleme

Istraga se odnosila na registraciju i dovođenje igrača u razdoblju od 2009. do 2013. godine, a u priopćenju iz krovne svjetske nogometne organizacije ne navodi se o kojim igračima je riječ. Kasnije se doznalo da je riječ o dvojici Korejaca i nekoliko afričkih nogometaša.

"Mirni smo. Normalna je procedura u ovakvim slučajevima da imamo 90 dana da objasnimo svoje postupke. Nema razloga za prijevremenu paniku", poručio je neimenovani izvor iz katalonskog kluba.

Ukoliko se ništa ne promijeni u odluci i nakon objašnjenja, Barcelona će biti kažnjena nesudjelovanjem u naredna dva prijelazna roka i neće moći dovoditi i registrirati nove igrače sve do ljetnog prijelaznog roka 2015. godine. Osim te kazne, zaradila je i novčanu kaznu u visini od 450 tisuća švicarskih franaka.

Također, transfer hrvatskog nogometnog dragulja Alena Halilovića je pod velikim znakom pitanja. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider