Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Haraju Europom

Dva Hrvata u velikim finalima: Evo što Rakitić kaže o Modriću!

U godini Svjetskog prvenstva u Brazilu Hrvatska će imati igrače u oba europska klupska finala…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić s Realom sanja Ligu prvaka, a Ivan Rakitić mašta da kao kapetan Seville podigne pobjednički pehar Europske lige. Oko hrvatskih veznjaka vrti se igra španjolskih velikana, pa ćemo s posebnim guštom i ponosom iščekivati finalne okršaje u Lisabonu i Torinu.

Nametnuti se u ovom društvu mogu samo najveće klase, isto kao i ponijeti vrpcu u klubu u kojem je istu nosio i Maradona. Unaija Emeryja, Carla Ancelottija i Zinedine Zidane imaju jednu zajedničku točku. Srcem terena njihovih momčadi gospodare Hrvati.

''Dobro, mislim da ipak ima mala razlika između mene i Luke, ha, ha... Ipak je on u finalu Lige prvaka a ja Europa lige, to je ipak drugačije. Svi smo presretni, dokazali smo da se u španjolskoj ligi igra najbolji nogomet, pokazalo se da je to jedna razlika za sve ostale'', kazao nam je Rakitić.

Na Modrićeva leđa 24. svibnja u Lisabonu pada još veća odgovornost neigranjem Xabija Alonsa.
''Luka je neosporno veliki talent. Luka je pokazao svu svoju veliku raskoš pogotovo u ovim zadnjim utakmicama, on je taj koji daje onu boju Realu, koji daje ritam, koji mijenja ritam onako kako njemu odgovara i to se pokazalo zaista fantastično'', kaže Robert Jarni, bivši hrvatski reprezentativcac.

Luka je ove sezone odigrao 47 utakmica za kraljeve, pogodio dva put i devet puta asistirao, dok je Ivan Rakitić u Sevili upisao 46 nastupa, čak 15 pogodaka i 19 asistencija.

Bivši reprezentativni suigrač Jerko Leko brzo je vidio kakav je potencijal još 2007.
"Ogroman talent je tada imao, a sada je izrastao u velikog igrača, drago mi je da je lider i mislim da je on prerastao Sevillu i da će otići u još veći klub", kaže Leko.

Iako je Mestalla već slavila finale, aut i M'Bia preselili su ludnicu u Andaluziju.
''Grad je lud, lud... Odmah su nas na aerodromu dočekali navijači kasnije isto na stadionu bilo je sve puno, nismo mogli prolaziti autima. Zaustavljali su nas, svi žive za to'', ističe Rakitić.

Svi žive za Torino i Lisabon, gradove u kojima će možda prije Mudijala Luka i Raketa udariti trofejni pečat sjajne sezone. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider