Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uz Ronalda, Ibru, Suareza

Dva Hrvata u TOP 11 Europe u siječnju: Jedan je Modrić, a drugi...?

Da nekolicina hrvatskih nogometaša igra u odličnoj formi, oduševljavajući iz vikenda u vikend, više i nije novost…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedavno smo analizirali igre i značaj naših reprezentativaca u njihovim klubovima, svrstavši Luku Modrića na prvo, a Danijela Subašića na peto mjesto. Modrić je uz Ronalda ove sezone najbolji pojedinac Real Madrida, dok je Subašić izvrstan među vratnicama Monaca, čiju je mrežu zadržao netaknutom već 11 puta.

Nova potvrda sjajnih igara ovog dvojca stigla je i od cijenjenog nogometnog portala WhoScored, koji svakog mjeseca bira najboljih 11 Europe. U siječanjskom sastavu našli su se tako Modrić i Subašić!

Luka je u tom periodu upisao prosječnu ocjenu 8.3.

„Modrić je postao Realova snaga i jedan od najvažnijih igrača. U siječnju je imao tri asistencije. Dokazuje se kao jedan od najsvestranijih nogometaša u Europi“, objašnjava WhoScored.

Subašić je pak zaradio prosječnu ocjenu 8.2, a tijekom siječnja je primio tek jedan gol.

„U tri susreta obranio je čak 16 lopti, pa je zahvaljujući njemu Monaco ostao neporažen. Posebno je za oko zapela predstava protiv Marseillea, kada je proglašen igračem utakmice“, piše WhoScored.

Inače, treba istaknuti da je zasad u najboljoj europskoj momčadi sezone u izboru WhoScored naš Ivan Rakitić.

Najboljih 11 Europe u siječnju:

Subašić (Monaco) – Coke (Sevilla), Rodriguez (Fiorentina), Gastaldello (Sampdoria), Kurzawa (Monaco) – Sanchez (Barcelona), Modrić (Real Madrid), Wilshere (Arsenal), Ronaldo (Real Madrid) – Ibrahimović (PSG), Suarez (Liverpool). 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider