Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li biti bolje sreće?

Drugi mandat u Italiji: On je vođa s velikim iskustvom!

Rafael Benitez novi je trener dvostrukog talijanskog prvaka Napolija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Rafael Benitez je novi trener Napolija'', napisao je na svom Twitteru predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis u ponedjeljak navečer.

Time je De Laurentiis potvrdio špekulacije koje su u zadnje vrijeme cirkulirale talijanskim, ali i ostalim medijima. Španjolski 53-godišnji stručnjak, bivši trener Valencije, Liverpoola, Intera i Chelseaja, preuzet će momčad iz Napulja, koju je donedavno vodio Walter Mazzarri, novi trener Intera.

Mazzarri je u nešto manje od četiri godine na kormilu Napolija izgradio jaku, napadačku momčad koja se dvaput plasirala u Ligu prvaka, te je prošle godine osvojila Kup Italije. U sezoni koja je upravo završila, Mazzarri je s Napolijem osvojio drugo mjesto. Na odlasku je poručio kako je postigao svoj maksimum s tom momčadi.

Benitezu će ovo biti drugi mandat u talijanskoj Seriji A. Tijekom prvog boravka u Italiji, i to na klupi Intera u prvom dijelu sezone 2010/11, nije bio uspješan. Tada je na klupi kluba iz Milana naslijedio Josea Mourinha, nakon što je ovaj s Interom osvojio trostruku krunu. Nakon samo šest mjeseci rada u Interu, Benitez je dobio otkaz.

Nakon gotovo dvije godine bez trenerskog angažmana, u studenom prošle godine je postavljen na dužnost privremenog menadžera Chelseaja do kraja sezone. Sa Chelseajem je Benitez osvojio Europa ligu, te ga je zauzimanjem trećeg mjesta u Premiershipu izravno uveo u Ligu prvaka iduće sezone.

Benitez je vođa, čovjek s velikim međunarodnim iskustvom – poručio je De Laurentiis.

Benitez je u Valenciji osvojio dva prvenstva i Kup UEFA-e (današnju Europa ligu). Najveći uspjeh mu je naslov u Ligi prvaka koji je osvojio u svojoj prvoj sezoni u Liverpoolu 2005. godine. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider