Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Finale FA kupa

Drama na Wembleyju: Arsenal konačno osvojio trofej!

Arsenal je u finalu FA kupa pobijedio Hull City 3:2 nakon produžetka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Arsenala pobjednici su 133. po redu finala engleskog FA Cupa. U finalu su sa 3-2 nakon produžetaka savladali Hull City i tako prekinuli trofejni post dug devet godina.

Vrlo atraktivnu utakmicu odigrali su Arsenal i Hull City na Wembleyju, a sjajno ju je otvorila autsajderska momčad Stevea Bruce koja je nakon devet minuta igre vodila 2-0.

U 4. minuti James Chester je nakon asistencije Toma Huddlestonea petom proslijedio loptu u mrežu i savladao Lukasza Fabianskog. Dok se "topnici" još nisu stigli doći sebi na semaforu je stajalo 2-0 za Hull City, a strijelac je bio Curtis Davies koji je malo iskosa s desne strane unutar peterca pospremio odbijenu loptu nakon što je Fabianski prethodno obranio, ali ne i ukrotio jedan udarac glavom. 

Arsenal je smanjio na 2-1 golom Santija Cazorle u 17. minuti, a omaleni Španjolac zabio je iz sjajnog slobodnog udarca u same rašlje s nekih 25 metara. Zanimljivo je da je Cazorla pucao u kut u koji je bio smješten Hullov vratar Allan McGragor, ali je ovaj bio nemoćan. Rezulat se nije mijenjao do 71. minute kada je izjednačenje "topnicima" donio Laurent Koscielny.


120' Highlights & All goals - Arsenal vs Hull 3... by lovenoone12

Francuski stoper iskoristio je gužvu u šesnaestercu nakon jednog ubacivanja iz kornera i iz okreta s ruba peterca poslao loptu iz okreta ispod Hullovog vratara. Rezultat se potom nije mijenjao do kraja regularnog dijela, iako je Arsenal bio dominantna momčad i stvarao je prilike. U nekoliko su navrata igrači londonskog kluba tražili i jedanaesterac, ali sudac Lee Probert ostao je nijem.

O pobjedniku se na kraju odlučivalo u produžecima. Trenutak odluke zbio se u 109. minuti kada je Arsenal kompletirao preokret golom Aarona Ramseyja. Zabio je Velšanin sjajan pogodak s nekih desetak metara, opalivši iz prve prizemno u bliži kut loptu koju mu je petom ostavio Olivier Giroud.

Arsenalu je ovo prvi naslov nakon 2005. godine kada su posljednji put osvojili upravo FA Cup. Isto tako, ovo im je 11. naslov u ovom natjecanju, čime su se izjednačili s rekorderima natjecanja, Manchester Unitedom. Hull Cityju je plasman u finale najveći uspjeh. Prethodno su najdalje dogurali do polufinala 1930.

Na kraju kažimo da hrvatski napadač Hull Cityja Nikica Jelavić nije imao pravo nastupa u velikom finalu budući je u ovom natjecanju ranije ove sezone već branio boje Evertona. (TS) 

FA Cup, finale:

Arsenal - Hull City 3-2, nakon produžetaka (Cazorla 71, Koscielny 71, Ramsey 109 / Chester 4, Davies 9)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider