Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zamjene loše - slijedi...

Čudan potez Rome: Prodala odličnog vratara za 'sitniš'

Giallorossi su ostali bez nastupa u Europi sljedeće sezone i već je krenula rekonstrukcija momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi potez koji su povukli čelnici Rome bio je prodaja Maartena Stekelenburga u Fulham.

Standardni vratar nizozemske reprezentacije (od debija 2004. do danas upisao 54 nastupa) potpisao je četverogodišnji ugovor za klub s Craven Cottagea, koji će Romi za njegove usluge platiti 4.5 milijuna eura.

"Jako sam sretan što sam stigao u Fulham i da se sve tako brzo realiziralo. Veselim se prvoj sezoni u engleskoj Premierligi, kao i ponovnom radu s menadžerom Martinom Jolom", rekao je po potpisu ugovora Stekelenburg, kojeg je Jol trenirao u Ajaxu u sezoni 2009./2010.

Stekelenburg je karijeru započeo u nizozemskom Ajaxu, u kojem je proveo čak 11 sezona, tijekom kojih je osvojio dva naslova prvaka, tri kupa i četiri superkupa. U Romu je stigao 2011. godine, ali nakon dvije sezone Rimljani su ga odlučili prodati.

I dok se iz perspektive Nizozemca odlazak u London može protumačiti kao novi izazov u karijeri, ostaje upitno kako će Roma popuniti poziciju vratara. U klubu su im ostali Rumunj Bogdan Lobont te relativno anonimni dvojac - Litvanac Tomas Švedkauskas i Urugvajac Mauro Goicoechea, koji se nalazi na posudbi iz Danubija.

Kupnja novog čuvara mreže vrlo je izvjesna...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider