Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ruska Premierliga

CSKA pobijedio Ćorlukin Lokomotiv i obranio naslov prvaka!

Nogometaši moskovskog CSKA svladali su kao domaćini gradskog rivala Lokomotiv s 1-0 u derbiju posljednjeg, 30. kola ruskog prvenstva, čime su obranili naslov prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Desetom uzastopnom ligaškom pobjedom momčad CSKA osvojila je drugi uzastopni naslov prvaka, te peti ukupno, kada su u pitanju prvenstva Rusije. Računajući i prvenstva u bivšem Sovjetskom Savezu, CSKA se domogao svog 12. naslova državnog prvaka.

CSKA je obranu naslova osigurao odličnim rezultatima u završnici prvenstva. Već smo spomenuli njihovih 10 pobjeda u zadnjih 10 rundi.

Zenit iz Sankt Peterburga je, pak, skupo platio domaći poraz u prethodnoj rundi od moskovskog Dinama koji mu je oduzeo titulu. U zadnjem kolu je Zenit slavio u gostima kod Kubanja 4-1, te je prvenstvo završio na drugom mjestu, s bodom manje od CSKA. Plasmanom na drugu poziciju osigurao je kvalifikacije za Ligu prvaka, u koju će CSKA izravno.

Lokomotiv hrvatskog reprezentativca Vedrana Ćorluke u zadnja tri kola je osvojio samo jedan bod, te je na kraju osvojio tek treće mjesto, s pet bodova manje od CSKA i četiri od Zenita. Plasirao se u Europa ligu, baš kao i četvrti Dinamo te peti Krasnodar. Prvu ligu napuštaju Volga i Anži, dok će Tomsk i Krilja Sovjetov iz Samare u dodatno razigravanje za ostanak.

Srpski nogometaš Zoran Tošić zabio je jedini gol za pobjedu CSKA nad Lokomotivom u prvoj minuti nastavka. Presjekao je pogrešno dodavanje Vedrana Ćorluke koji je na desnoj strani obrane pokušao dodati loptu prema suigračima iz obrane. Tošić je povukao loptu i opalio s više od 20 metara, te je prizemnim udarcem matirao gostujućeg vratara. Bio mu je to 11. prvenstveni pogodak ove sezone.

Ćorluka je za goste odigrao cijelu utakmicu, a u 86. minuti je dobio žuti karton.

Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić nisu konkurirali za momčad Rostova, koja je u zadnjem kolu izgubila u Tomsku s 3-2. Rostov je prvenstvo završio na sedmom mjestu s 39 bodova, ali će svejedno iduće sezone igrati u Europa ligi jer je nedavno osvojio ruski Kup, svoj prvi trofej u povijesti kluba. (TS)

 

Ruska Premierliga, 30. kolo:

CSKA – Lokomotiv 1-0

Kubanj – Zenit 1-4

Amkar – Krasnodar 2-2

Anži – Krilja Sovjetov Samara 0-1

Kazan – Terek 1-1

Spartak – Dinamo 3-2

Tomsk – Rostov 3-2

Volga – Ural 1-2

Redoslijed: 1. CSKA 64, 2. Zenit 63, 3. Lokomotiv 59, 4. Dinamo 52, 5. Krasnodar 50…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider