Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legenda ManUtd-a otvoreno

'Cristiano Ronaldo je zlostavljač! Uz bok Messiju, Maradoni i Peleu'

Bivši nogometaš engleskog prvoligaša Manchester Uniteda, Gary Neville, približio nam je malo profil Cristiana Ronalda, napadača Real Madrida, protiv kojeg će United ove srijede igrati prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši kapetan "crvenih vragova" igrao je s Portugalcem šest sezona prije nego li je 2009. godine Ronaldo srušio rekord transfera, te za 80 milijuna funti prešao u redove Reala. Neville je svjestan koliku opasnost predstavlja portugalski napadač za svaku momčad.

''Ronaldo je zlostavljač! On zlostavlja najslabiju kariku obrane i to čini iz utakmice u utakmicu. To je radio Manchester Cityju ove sezone u Ligi prvaka kada je izludio Maicona. Započet će susret na lijevom krilu, pa ako ne ide seli se na desnu stranu, sredinu igrališta ili vrh napada'', rekao je Neville te nastavio:

''Promijenio je moju percepciju igre u Unitedu. Prije njegova dolaska igrali smo s četvoricom u vezi. Ja i David Beckham čuvali smo jedan drugom leđa u svakoj utakmici. No Ronaldo je mijenjao pozicije iz minute u minutu! Sir Alex Ferguson tražio je od njega da bude na desnoj strani, ali on bi svako malo završio na lijevoj. To je bilo nečuveno. Sam si je određivao poziciju na travnjaku, ovisno o slabosti u protivničkoj obrani. No svejedno je iz utakmice u utakmicu donosio pobjede našem klubu i tada sam shvatio da držanje pozicije nije toliko bitno'', otkrio je bivši desni bek Uniteda, te zaključio:

''Danas je čudovište. Vidio sam ga u subotnjoj utakmici protiv Seville. Uzeo je loptu na 25 metara od gola, napravio "neki" samo njemu svojstven dribling, te lijevom nogom s 22 metra zakucao loptu u mrežu. Nema obrane za igrača poput njega. Zaslužuje da ga se svrstava uz bok Messiju, Maradoni i Peleu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider