Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Engleski 'mercato'

Chelsea doveo Dembu Ba, 'Svrake' Francuza, a Cole se vratio kući

Engleski premierligaški klub Chelsea potvrdio je transfer senegalskog nogometaša Dembe Ba u svoje redove...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema nagađanjima britanskih medija Chelsea je Newcastleu platio oko sedam milijuna funti za usluge Senegalca, koji je ove sezone u 20 premierligaških nastupa postigao 13 pogodaka. Ba (18) je potpisao ugovor na 18 mjeseci.

''Osjećaj je sjajan! Jako sam sretan i ponosan što sam ovdje. Bilo je vrlo važno i za mene i za Newcastle da se transfer realizira i drago mi je da sada okrećem novu stranicu svoje karijere. Newcastle sad ima gotovo mjesec dana vremena da dovede nekoga umjesto mene'', rekao je Ba nakon potpisa.

''Kada vas želi klub koji je osvojio Ligu prvaka, odluka je vrlo lagana'', zaključio je Senegalac.

S druge strane, Newcastle je dovršio transfer francuskog braniča iz Lillea Mathieua Debuchyja u svoje redove.

Francuz, koji je pažnju "svraka" privukao dobrim igrama na Europskom prvenstvu 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj, potpisao je petipogodišnji ugovor, ali financijski detalji istoga zasada nisu poznati.

Newcastle je, nagađa se, platio Lilleu pet milijuna funti za Debuchyja, koji će se u engleskom klubu pridružiti svojim sunarodnjacima i kolegama iz reprezentacije Hatemu Ben Arfi i Yohanu Cabayeu.

Transfer Debuchyja bio je poznat još otprije nekoliko dana, s obzirom da je s tribina pratio nastup Newcastlea protiv Evertona 2. siječnja, ali je službenu potvrdu tek danas parafiranjem ugovora.

Recimo i da bi debi u dresu "svraka" Debuchy trebao imati 12. siječnja u susretu protiv Norwicha.

Bivši engleski nogometni reprezentativac Joe Cole (31) i službeno je postao novi igrač West Hama nakon uspješno obavljenog liječničkog pregleda.

Cole je tako okončao dvoipogodišnji neuspješan period u Liverpoolu, te se u matični klub vraća bez odštete.

''Ovo je sjajan potez za mene. Povratak ovdje budi sve stare uspomene. Tu sam naučio zanat i sretan sam što imam novu priliku biti ovdje. Uvijek sam volio West Ham i nadam se da mogu klubu dati još nekoliko dobrih sezona'', rekao je Cole, koji je sa "čekićarima" potpisao 18-mjesečni ugovor.

Cole je u West Hamu igrao između 1998. i 2003. godine prije transfera u Chelsea. U drugom mandatu u klubu nosit će dres s brojem 26, isti kao i u prvom.

Svoj drugi debi u dresu matičnog kluba mogao bi imati već u subotu u FA Cupu protiv Manchester Uniteda na Upton Parku, 14 godina nakon što je prvi put odjenuo dres "čekićara". (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider