Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nedopušteno po pravilima

Celtica čeka kazna UEFA-e zbog OVE političke poruke

Navijači Celtica iskoristili su utakmicu Lige prvaka kako bi istaknuli poruku kakve su zabranjene po propisima UEFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milan je sinoć slavio u Glasgowu, no teće biti jedina kazna za Celtic. Naime, na tribini domaćih navijača osvanula je prije utakmice politička poruka. Poznato je da FIFA i UEFA ne odobravaju takav sadržaj na svojim natjecanjima pa će Celtic sigurno biti kažnjen.

Navijači kluba irskih katolika iz Glasgowa usporedili su u poruci škotskog nacionalnog heroja iz 13. stoljeća Williama Wallacea, kojeg je uz pregršt povijesnih netočnosti interpretirao Mel Gibson u poznatom filmu, te Bobbyja Sandsa, člana jedne frakcije IRA-e koji je umro u zatvoru tijekom štrajka glađu 1981. godine.

''Terorist ili vizionar, divljak ili hrabar, ovisi čiji glas želite dobiti, čije lice želite spasiti'', pisalo je na poruci uz slike povijesnog škotskog borca za nezavisnost od Engleske te suvremenog irskog borca za vraćanje Sjeverne Irske matici. Za Engleze su, podsjetimo, obojica bili kriminalci i teroristi...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider