Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Anelka se izjednačio s Ibrom!

Juventus 'riješio' Celtic, Conte poručio: 'Nisam nikad vidio ovakvu atmosferu!'

Prolazak u četvrtfinale Lige prvaka praktički je nakon prvih 90 minuta riješio Juventus, koji je slavio u Glasgowu s uvjerljivih 3-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Postao je tako Juventus tek druga momčad nakon Barcelone koja je slavila u Škotskoj protiv Celtica u posljednje 24 utakmice, te prva talijanska nakon Milana i 1969. godine koja je slavila u Glasgowu protiv Celtica.

>> Glupost u zadnjoj minuti: Ibra se ispromašivao pa 'pocrvenio'!

Iako je imao velikih nadanja uoči utakmice, ista su splasnula nakon manje od tri minute igre u prvom poluvremenu. Jednu dugačku loptu prema kaznenom prostoru Celtica pametno je prema vratima "proslijedio" Alessandro Matri. Lopta je prevarila Ambrosea i Frasera Fostera na vratima, ali je, činilo se, ipak bila izbijena s gol-crte.

Celtic - Juventus 0:3

Na nju je natrčao Claudio Marchisio, te ugurao loptu u praznu mrežu za vodstvo gostiju. Ponovljena snimka pokazala je da je lopta prešla gol-liniju nakon Matrijeva udarca, pa je pogodak u konačnici ipak upisan njemu. Bio mu je to prvi pogodak u karijeri u Ligi prvaka.

Matri je nakon pogotka u 77. minuti upisao i asistenciju za spomenutog Marchisija, koji je iskoristio prekrasno proigravanje napadača "stare dame" vanjskim dijelom kopačke. Konačnih 3-0 postavio je Mirko Vučinić nakon katastrofalne pogreške Efea Ambrosea, kojeg je kod Celticova šesnaesterca "opljačkao" Marchisio, te loptu proslijedio do Crnogorca, koji neumoljivo zabija.

''Ja sam kao igrač igrao na mnogo stadiona diljem Europe, ali ovakve navijače još nisam sreo. Celtic je na početku susreta letio terenom. Iako ih je presjekao pogodak, nisu odustajali od napadačkog nogometa. Uspjeli smo se obraniti i u samoj završnici slomiti suparnika. Svaki puta kada je Celtic osvojio korner imao sam osjećaj da će se stadion urušiti. Moji momci zaslužuju svaku pohvalu za ovakav rezultat u Glasgow'', rekao je Conte nakon susreta.

Trener Celtica Neil Lennon nije imao puno razloga za zadovoljstvo, pogotovo jer je njegova momčad dominirala travnjakom 70-ak minuta.

''Rezultat je vrlo dobar za Juventus. Primili smo tri traljava pogotka, iako smo dominirali veći dio utakmice. Juventus se jedino iskazao na početku susreta i u završnici. Sada nam je potrebno čudo da prođemo dalje. To je naša surova realnost u Ligi prvaka...'', rekao je trener Celtica Lennon nakon utakmice.

Spomenimo i da je za momčad iz Torina debitirao Nicolas Anelka, čime je izjednačio rekord Zlatana Ibrahimovića po broju momčadi za koje je nastupio u Ligi prvaka (6).

Recimo da je Celtic, za razliku od susreta protiv Barcelone, igrao vrlo otvoreno, te da je uputio čak 17 udaraca prema suparničkim vratima, od čega je 10 bilo u okvir gola. No, sjajna Juventusova kontra pokazala se ključnom u ovom susretu na dvije utakmice, koji je, vjerojatno, riješen već nakon "prvog poluvremena". PSG je u prvoj utamici pobijedio Valenciju na Mestalli s 2:1. Uzvratni susreti igraju se 6. ožujka u Parizu, odnosno Torinu. (TS)

Liga prvaka, osmina finala, prve utakmice:

Celtic - Juventus 0-3 (Matri 3, Marchisio 77, Vučinić 83)

Valencia - PSG 1-2 (Rami 90 / Lavezzi 10, Pastore 43)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider