Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Giggs 'okrunio' novi krah

Najcrnji niz od 2001: Moyes rasprodaje ugled Man Uniteda

Manchester United je opet poražen, treći put zaredom što se nije dogodilo 13 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Uniteda nastavili su turobnu sezonu porazom u gostima kod Sunderlanda 2-1 u prvoj polufinalnoj utakmici Capital One Cupa.

Prvi puta nakon svibnja 2001. godine Manchester Uniteda je pretrpio tri uzastopna poraza u službenim utakmicama. Prethodna dva su se momčadi menadžera Davida Moyesa dogodila na Old Traffordu, prvo u prvenstvu protiv Tottenhama 2-1, a onda u FA Cupu istim rezultatom protiv Swanseaja.

Za razliku od tog poraza, koji je značio i eliminaciju iz jačeg i renomiranijeg engleskog kupa, ManU u Capital One Cupu ipak može do finala, jer mu ostaje uzvrat protiv Sunderlanda 22. siječnja na Old Traffordu.

United je i protiv Sunderlanda, baš kao i protiv Swanseaja, igrao bez dvojice najboljih napadača, Robina van Persieja (bedreni mišić) i Waynea Rooneyja (prepona), ali slaba je to utjeha za navijače ''crvenih vragova''.


All Goals - Sunderland 2-1 Man United - 07-01... by beingoal

Domaćin je poveo baš prije odlaska u svlačionice na odmor. Ryan Giggs uklizao je u pokušaju da izbije loptu ispred Phila Bardsleyja koji je bio spreman loptu iz neposredne blizine ugurati u mrežu. Učinio je to umjesto njega Giggs i tako autogolom postavio 1-0 na semaforu.

Gosti su izjednačili u 52. minuti, kada je Nemanja Vidić poentirao glavom nakon kornera kojeg je izveo Cleverley.

Domaćin je pobjednički gol postigao u 64. minuti, kada je Fabio Borini preciznim udarcem pod gredu s bijele točke razgalio domaće navijače. Bio je to vrlo sumnjivi kazneni udarac, dosuđen zbog prekršaja Cleverleyja nad Johnsonom. Sumnjiv jer je kontakt bio minimalan, ako je uopće i postojao.

''Nismo napravili puno toga pogrešnoga. Mislio sam da će kod prvog gola sudac svirati prekršaj za nas i nisam mogao vjerovati kad je dosudio slobodan udarac za Sunderland. To je bila grozna odluka. Svi smo se smijali. Naš je igrač zbog iste stvari dobio žuti karton. Čini se da u ovom trenutku moramo igrati i protiv sudaca i protiv suparnika'', rekao je David Moyes koji ipak ne gubi optimizam.

''Mislim da su moji igrači zaslužili bolji rezultat. No, igra se na dvije utakmice i istinski se radujem uzvratu. Hvala i našim navijačima koji podržavaju i mene i momčad. Znaju da prolazimo kroz teško razdoblje i vjerojatno dugo nisu vidjeli klub u ovako lošoj situaciji. No, odlučan sam dovesti stvari u red i uvjeren sam da ćemo uspjeti. Osjećam tu odlučnost i u svlačionici.''

U drugom polufinalnom paru, prvu utakmicu će u srijedu odigrati Manchester City i West Ham. (TS) 

Capital One Cup, polufinale, prva utakmica:

Sunderland – Manchester United 2-1 (Giggs 45+2 – ag, Borini 64 – 11m / Vidić 52)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider