Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najuvjerljiviji Red Bull

Čačićev Maribor primio pet komada, Swansea razbio Valenciju

U jednoj od iščekivanijih utakmica prvog kola Europa lige Swansea je protutnjao Mestallom, pobijedivši Valenciju 3:0 u prvom kolu skupine A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvoboj je usmjerilo isključenje francuskog stopera u domaćim redovima, Adila Ramija, već u desetoj minuti utakmice. Španjolac Michu četiri je minute kasnije proigrao svog bjelokošćanskog napadača Wilfrieda Bonyja za vodstvo gostiju, da bi otprilike u istoj fazi drugog poluvremena sam zabio za 2:0. Nizozemac Jonathan de Guzman završio je priču u 62. minuti.

>> Dinamo poražen i šokiran: Preokret Černomoreca u tri minute!

Najuvjerljiviju pobjedu zasad u prvom kolu ostvario je Red Bull pobijedivši u Salzburgu švicarski Elfsborg uz hat-trick Španjolca Soriana, dok su domaće 3:0 pobjede slavili Fiorentina (Pacos de Ferreira) i frankfurtski Eintracht, koji je nadigrao Bordeaux. Srđan Lakić za pobjedničku je momčad zaigrao od 80. minuti, dok je Gregory Sertic odradio svih 90 minuta u gostujućoj momčadi.

Teško je na startu natjecanja u Ljudskom vrtu stradao Maribor hrvatskog trenera Ante Čačića. Kazanski je Rubin dokazao klasu pobijedivši 5:2.

Novi su izvrstan rezultat ostvarili nogometaši danskog Esbjerga - nakon što su u posljednjem pretkolu izbacili francuski St. Etienne, Danci su u prvom kolu C-skupine pobijedili Standard u Liegeu 2:1. Gol odluke zabio je mladi Norvežanin Mushaga Bakenga na asistenciju odličnog beka Petera Ankersena u petoj minuti sudačke andoknade drugog poluvremena.

Europa liga, 1. kolo:

Skupina A

Valencia – Swansea City 0:3 (Bony 14, Michu 58, De Guzman 62)

St. Gallen – Kuban 2:0 (Karanović 56, Mathys 76)

Skupina C

RB Salzburg – Elfsborg 4:0 (Alan 36, Soriano 44-11m, 69, 79)

Standard Liege – Esbjerg 1:2 (Bia 73 / Van Buren 63, Bakenga 90+5)

Skupina D

Zulte-Waregem – Wigan Athletic 0:0

Maribor – Rubin 2:5 (Milec 35, Fajić 73 / Karadeniz 23, Marcano 27, Jeremenko 69, Rondon 90, Rjazancev 90+4)

Skupina E

Fiorentina – Paços de Ferreira 3:0 (Rodriguez 30, Ryder Matos 67, Rossi 76)

Pandurii – Dnjipro 0:1 (Rotan 38)

Skupina F

Eintracht F. - Bordeaux 3:0 (Kadlec 4, Russ 16, Djakpa 52)

Maccabi TA – APOEL 0:0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider