Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvoreno o svemu

Bura u Barceloni: Messi prvi put u karijeri najavio senzaciju!

Lionel Messi prvi put je otvoreno najavio mogućnost odlaska iz Barcelone na kineskoj društvenoj mreži Tencent Weibo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon svršetka na svim poljima turbulentne i neuspješne sezone kluba s Camp Noua, Messi je odaslao poruku koja će nesumnjivo izazvati brojne polemike, kako u Barceloni tako i svjetskoj nogometnoj javnosti.

Camp Nou isfućkao Messija: Zaslužuje li najveću plaću na svijetu?

„Sretan sam što sam produžio ugovor, ali ljudi u Barceloni će odlučiti o mojoj sudbini. Još uvijek osjećam podršku većine navijača, no ako to ipak nije tako, potražit ću druge mogućnosti. Uvijek sam želio najbolje ovom klubu i tu se ništa neće promijeniti“, napisao je Messi koji se našao na udaru navijača Barcelone nakon još jedne loše partije u posljednjem kolu Primere.

Barcelona je imala šansu obraniti naslov prvaka, no nije uspjela na svojem travnjaku pobijediti Atletico Madrid, čime je sezonu zaključila ne osvojivši ni jedan važniji trofej. Messi se u nastavku svojeg javnog obraćanja ispričao navijačima za loše rezultate.

Messi potpisao novi ugovor s Barcelonom

„U ime cijele momčadi tražim od navijača da nam oproste. Obećavam da ćemo opet biti na najvišoj razini i da ćemo raditi velike stvari za naš klub. Ova sezona možda nije završila kako sam očekivao i možda nisam pružio svoje najbolje partije, no uvjeren sam da ću iduće sezone, jednako kao i cijela momčad, biti puno bolji. Kako god, imali smo šansu u zadnjoj utakmici da ostvariti jedan od ciljeva, no nismo uspjeli“, zaključio je Messi koji je nedavno postigao dogovor s Barcelonom oko produženja i poboljšanja ugovora, koji će mu u naredne četiri godine jamčiti 20 ili 22 milijuna eura, ovisno o izvoru, godišnju neto plaću, a danas je službeno i potpisao ugovor u nazočnosti svojega oca Jorgea i predsjednika Barcelone Josepa Marije Bartomeua. Svečani čin odigrao se u predsjedničkoj loži stadiona Camp Nou.

U proteklih nekoliko mjeseci, tijekom pregovara Barcelone i Messija oko novog ugovora, spekuliralo se kako Argentinac razmišlja o odlasku s Camp Noua te da ga Barcelona namjerava prodati. Španjolski, engleski, francuski i njemački mediji pisali su o mega ponudama Manchester Cityja, PSG-a, Chelseaja i Bayerna, koji su navodno nudili Barceloni od 200-250 milijuna eura odštete.

Messi je na kraju odlučio ostati u Barceloni koja je pristala učiniti ga najplaćenijim nogometašem na svijetu, ali nema sumnje kako će se nakon najnovijih izjava ponovno zakotrljati priče o njegovom mogućem odlasku. Već su se pojavile spekulacije kako je novi ugovor samo fasada za poboljšanje početnih pozicija i Messija i Barcelone u pregovorima sa zainteresiranim klubovima u narednom razdoblju.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider