Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bezvoljan i apatičan

Camp Nou isfućkao Messija: Zaslužuje li najveću plaću na svijetu?

Navijači Barce najviše bi se ljutili kada bi Messi izgubio loptu i onda bezvoljno ostao ukopan na mjestu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico Madrid osvojio je svoj deseti naslov prvaka Španjolske pred rasprodanim Camp Nouom. Atleti su izravnom duelu s Barcelonom u posljednjem kolu dokazali da zaslužuju naslov prvaka.
Barceloni se iznenada ukazala šansa za „uskrsnućem,“, dobila je šansu obraniti naslov prvaka, trebala joj je pobjeda, no Gerardo „Tata“ Martino u ključnoj utakmici nije uspio podići formu svoje momčadi. Barcelona je u drugom dijelu sezone odigrala tek jednu veliku utakmicu, onu na Santiago Bernabeuu, sve ostalo je bilo, za standarde njezinih igrača, tako-tako ili nikako.

Barca teško oštećena protiv Atletica: Tko zna što bi bilo da…

Atletico utišao Camp Nou: Novi prvak Španjolske ispraćen pljeskom Katalonaca!

Navijači Barcelone gospodski su ispratili Diega Simeonea i njegove „atlete“, po završetku utakmice gotovi cijeli Camp Nou se podigao na noge i pljeskom pozdravio nove šampione. Međutim, nisu poštedjeli svoje ljubimce, gromoglasnim zvižducima pokazali su im što misle o njihovim igrama. Najviše se fućkalo Lionelu Messiju, što je do jučer bilo gotovo nezamislivo, ali u posljednje vrijeme je sve češća slika.

Argentinac ponovno nije baš pokazao preveliku želju i htjenje, u defenzivnim zadacima već duže vrijeme uopće ne sudjeluje pa nije ni ovaj put, ali nije se baš iskazao niti u ofenzivnim. Malo toga mu je polazilo za rukom, u nekoliko je navrata pokušao proći „jedan na jedan“, ali svaki put je bio zaustavljen. Istina, piše mu se asistencija kod pogotka Alexisa, ali nije to bilo proigravanje za izglednu šansu, jer Čileanac je zabio pogodak gotovo iz mrtvog kuta. Da mu je priznat pogodak kod označenog zaleđa, možda bi sve drugačije završilo. Ali nije priznat. Navijači Barce najviše bi se ljutili kada bi izgubio loptu i onda bezvoljno ostao ukopan na mjestu. Ni da bi pomislio jurnuti za loptom. Uglavnom, daleko je to bilo od negdašnjih Messijevih igara.

Cinici bi rekli ništa novo, opet apatija i nedostatak voljnog momenta. Mnogi navijači Barcelone nadali su se da bi se po tom pitanju nešto moglo promijeniti nakon što je Argentinac dogovorio produženje ugovora. Imao je barem 20 ili 22 milijuna razloga za podizanje motivacije, tolika će mu, ovisno o izvoru, biti godišnja plaća u sljedeće četiri godine. U eurima, naravno. Kako god, Messi u oba slučaja postaje najplaćeniji nogometaš na svijetu. Možda će blasfemično zazvučati, jer se radi o neprijeporno najboljem nogometašu svijeta u posljednjih nekoliko godina, a možda i desetljeća, ali kako je igrao ove sezone, upitno je je li zaslužio baš toliku plaću? Barca plaća stare zasluge i nada se da će sljedećih sezona opet biti onaj stari. I neka onda netko kaže da se u nogometu ne živi od stare slave.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider