Tenis
SPORTOVI
Tenis
Rastužili Kazahstan

Branitelj naslova furiozno otvorio četvrtfinale bez Berdycha i Štepaneka

Branitelj naslova najprestižnijeg momčadskog teniskog natjecanja Davis Cupa, Češka, poveo je nakon prvog dana četvrtfinala s 2:0 u Astani protiv domaćina Kazahstana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su nastupili bez svoje dvojice najboljih igrača, Tomaša Berdycha i Radeka Štepaneka, Česi su bez većih problema dobili oba meča, te praktički riješili pitanje pobjednika ovog četvrtfinala.

Prvi su na zemljanu podlogu u dvorani izašli Mihail Kukuškin i Jan Hajek, a češki je tenisač za manje od dva sata igre slavio sa 6:3, 6:2, 6:4. Kukuškin je zaprijetio break-loptom na samom startu meča, međutim na tome je i ostao. Hajek je u četiri od osam navrata oduzimao početni udarac Kazahstancu, što je bilo i više nego dovoljno za glatku pobjedu.

Drugi susret, koji je trajao gotovo sat vremena duže, odigrali su Andrej Golujev i Lukaš Rosol, a isti je dobio senzacionalni prošlosezonski pobjednik nad Rafaelom Nadalom u Wimbledonu - Rosol.

Golubjev je dobio prvi set rezultatom 6:4, no potom je u naredna dva bio u potpunosti nemoćan. Naime, nije izborio nijednu break-loptu. U četvrtom je Kazahstanac odmah na početku seta oduzeo servis Rosolu, te mu nije dozvolio break-loptu sve do, za njega, kobnog 10. gema, ujedno odlučujueg za set.

Naime, Golubjev je servirao za odlazak u odlučujuću dionicu, no Rosol je iskoristio prvu break-loptu i odveo set u tie-break. Golubjev je imao 5:4 i dva servisa, no Rosol je to uspio izvući, potom prokockati prvu meč-loptu na vlastitom servisu, ali ne i drugu na Golubjevljevom.

U subotu je na rasporedu meč igre parova, u kojem se očekuje i nastup ranije spomenutog Štepaneka, koji se oporavio od operacije vrata, kojoj je bio podvrgnut početkom sezone.

 

Davis Cup, četvrtfinale:

Kazahstan - Češka 0:2

Kukuškin - Hajek 3:6, 2:6, 4:6

Golubjev - Rosol 6:4, 4:6, 2:6, 6:7(6)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider