Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjeren u ishod Premiershipa

'Bolno mi je vidjeti ManUtd toliko daleko, a Van Persie ih vodi prema naslovu'

Menadžer Arsenala Arsene Wenger izrazio je uvjerenje da će bivši napadač ''topnika'' Robin van Persie ove sezone odvesti Manchester United do naslova u Premierligi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

United je trenutno vodeća momčad Premiershipa s 52 boda, sedam više od najbližeg pratitelja Manchester Cityja i čak 18 od šestoplasiranog Arsenala koji je odigrao utakmicu manje.

''Bolno mi je vidjeti United toliko daleko ispred nas'', iskreno je priznao Wenger na konferenciji za novinare uoči nedjeljnog derbija protiv Manchester Cityja na Emiratesu.

Osvrnuo se potom francuski stručnjak i na Van Persiea kojeg je prošlo ljeto prodao Unitedu za 22 milijuna funti. Nizozemac se sjajno snašao na Old Traffordu, postigao je 20 golova u svim natjecanjima, a sa 16 je pogodaka prvi strijelac Premierlige.

''Znao sam da će se to dogoditi kad sam prodavao Robina. Jedan je od najboljih napadača na svijetu i bilo je jasno da će nastaviti zabijati. Prošle je sezone zabio za nas 30 golova u ligi, a sada vodi United prema naslovu'', istaknuo je Wenger.

Van Persie je prošlo ljeto imao i ponudu Cityja, a Wenger je uvjeren da bi se Nizozemac jednako dobro snašao i na Etihadu.

''S 29 godina je na vrhuncu moći. Prošao je teške trenutke u karijeri i zna kako igrati'', zaključio je Francuz. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider