Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Polufinale Kupa kralja

Bizarna utakmica Atletica i Seville: 'Rukomet', tri penala i crvena kartona

Nogometaši madridskog Atletica u neobičnoj su prvoj utakmici polufinala Kupa kralja pred svojim navijačima pobijedili Sevillu s 2-1. Uzvrat je na rasporedu 27. veljače na Sanchez-Pizjuanu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sva su tri pogotka u madridskom okršaju pala s bijele točke i to sva tri puta nakon igranja rukom u šesnaestercu! Pobjeda je na koncu pripala Atleticu, koji je igrao bez ozlijeđenog Radamela Falcaa, a ovo mu je bilo 20. uzastopno slavlje na domaćem terenu! Momčad Diega Simeonea je, međutim, primila gol nakon deset domaćih dvoboja zaredom u kojima je sačuvala čistu mrežu.

Prvo je poluvrijeme prošlo bez pogodaka, ali vrlo brzo nakon početka nastavka situacija se na terenu zakuhala. Najprije je bosansko-hercegovački reprezentativac Emir Spahić u kaznenom prostoru igrao rukom. Dobio je drugi žuti karton, a Diego Costa je realizirao jedanaesterac i u 49. minuti doveo domaće u vodstvo.

Slavlje je, međutim, kratko trajalo jer se ubrzo na drugoj strani terena odigrala slična scena. Nakon udarca Alvara Negreda u 56. minuti Diego Godin je rukom zaustavio loptu na putu prema golu. Dobio je izravan crveni karton, a Negredo je bio precizan s bijele točke za 1-1.

No, ni tu nije bio kraj ''rukometu'' na Vicente Calderonu. Diego Costa je u 71. minuti iskoristio novi kazneni udarac za konačnih 2-1, a prije toga je rukom u šesnaestercu igrao Fernando Navarro. Isti je igrač u 85. minuti dobio izravan crveni karton poslije prekršaja na Costi, tako da su Andalužani završili dvoboj s devetoricom na travnjaku.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je za Sevillu cijelu utakmicu, a u 61. minuti je promašio dobru priliku. 

Kup kralja, polufinale, prva utakmica:

Atletico Madrid - Sevilla 2-1 (Diego Costa 49 - 11m, 71 - 11m / Negredo 56 - 11m)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Slavlje je, međutim, kratko trajalo jer se ubrzo na drugoj strani terena odigrala slična scena. Nakon udarca Alvara Negreda u 56. minuti Diego Godin je rukom zaustavio loptu na putu prema golu. Dobio je izravan crveni karton, a Negredo je bio precizan s bijele točke za 1:1. No, ni tu nije bio kraj rukometu na Vicente Calderonu. Diego Costa je u 71. minuti iskoristio novi kazneni udarac za konačnih 2:1, a prije toga je rukom u šesnaestercu igrao Fernando Navarro. Isti je igrač u 85. minuti dobio izravan crveni karton poslije prekršaja na Costi, tako da su Andalužani završili dvoboj s devetoricom na travnjaku. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je za Sevillu cijelu utakmicu, a u 61. minuti je promašio dobru priliku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider