Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ljubav Messija i Ronaldinha

Bivši šef Barce: Mogli smo uzeti Mourinha i Ronalda, ali...

Joan Laporta otkrio je za Radio Marcu pojedinosti iz ne tako davne prošlosti katalonskog diva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Joan Laporta će se opet kandidirati za predsjednika Barcelone nakon dvostrukog mandata koji je počeo prije deset godina. U njegovo vrijeme Barcelona je uzela četiri naslova prvaka Španjolske i dvije Lige prvaka. Krajem njegove ere u klub je stigao i Pep Guardiola.

No, nije moralo biti sve baš tako. Otkrio je kako je čak i Jose Mourinho mogao preuzeti Barcelonu.

''On je veliki profesionalac, ali imali smo već u klubu Guardiolu kojeg smo spremali za preuzimanje prve momčadi. Bila je to moja najbolja odluka iako ga je Mendes nudio nama.''

Menadžer Jorge Mendes nudio je Barceloni Josea Mourinha, ali i Cristiana Ronalda. Alex Ferguson doveo ga je iz lisabonskog Sportinga 2003. godine za 15 milijuna eura. Laporta tvrdi da tada nisu imali novca za Ronalda, no čini se kako je ipak pogriješio u procjeni.

Bivši Barcin šef otkrio je i kako je Leo Messi obožavao i divio se Ronaldinhu. Brazilac je pak posebnu pažnju poklanjao svom nasljedniku koji će voditi Barcu do novih naslova prvaka Europe. Laporta kaže kako mu je Berlusconi nudio zamjenu Kaka - Ronaldinho, ali nije pristao.

Osvrnuo se, među ostalim, i na budući odlazak Guardiole na klupu Bayerna.

''Dokazao je svima da novac ne može kupiti sve. Čestitao sam na velikoj odluci.''

I ne zaboravite, Laporta je u kampanji...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider