Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ušao u povijest

Becks, Keane, Stam, Tevez, Ince... Tko je posljednja žrtva Sir Alexa?

Sir Alex Ferguson otjerao je iz kluba mnoge zvijezde, a posljednji igrač koji je osjetio njegov gnjev je jedan mladi Irac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrei Kanchelskis, Paul McGrath, Gabriel Heinze, Paul Ince, Carlos Tevez, Ruud van Nistelrooy, Roy Keane, Jaap Stam, David Beckham... sve je njih zbog raznoraznih opravdanih i neopravdanih razloga iz Manchester Uniteda potjerao Alex Ferguson.

A tko je posljednja žrtva tvrdog Škota? U povijest će ući malo poznati irski nogometaš Sean McGinty (19).

Mladić je prije četiri godine doveden u Unitedovu nogometnu akademiju iz Charltona kao veliki talent. Pokazao se, međutim, talentiranim ponajviše za upadanje u probleme što Ferguson nije želio tolerirati, pa je došlo do ''sporazumnog'' prekida suradnje.

Mladog je lijevog braniča prošle sezone policija uhvatila s dvostruko više alkohola u krvi od dopuštene razine, a pritom je vozio u suprotnom smjeru. Dobio je 18 mjeseci zabrane sjedanja za upravljač, ali u Unitedu su mu odlučili progledati kroz prste.

Željeli su da na posudbi u aktualnoj sezoni stekne iskustvo i napreduje, ali McGinty je u svakom klubu narušavao disciplinu. Najprije je bio posuđen Oxfordu, pa Carlisleu, a na koncu u Tranmereu iz kojeg je potjeran prije nekoliko dana jer se nije pojavljivao na treninzima.

Za Fergusona je to definitivno bilo previše i premda na kraju sezone odlazi u mirovinu i posao menadžera prepušta Davidu Moyesu, za jedan od zadnjih poteza je odabrao pokazivanje izlaznih vrata nestašnom Ircu. Tjerao je Škot u svojih 27 godina i puno veća imena, tako da McGinty doista nije imao šanse.(I.Š./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider