Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mandžo zapucao zicer

Bayern izbacio Arsenal: Golčina Podolskog i promašen penal u 90.!

Bayern se remijem na Allianz Areni plasirao među osam najboljih momčadi u Ligi prvaka.

Bayern - Arsenal 1:1, ukupno 3:1. Nijemci su s Emiratesa donijeli dva, kako se pokazalo, kapitalna zgoditka i neće previše žaliti za promašenim jedanaestercem u posljednjim trenucima.

Nokaut i u Madridu: Atletico ponizio Milan na krilima Diega Coste!

Bayern je protiv Arsenala bio bolja momčad od prve minute, te je diktirao tempo igre i držao loptu većinom u svom posjedu. Usprkos tomu oba su pogotka postignuta u drugom poluvremenu i to u razmaku od samo dvije minute.

Poveo je Bayern preko Bastiana Schweinsteigera, kojeg je Franck Ribery pronašao usamljenog na nekih šest metara, nakon što je prethodno na lijevom boku iz igre izbacio Bacaryja Sagnu. Schweinsteiger je pričekao da Arsenalov vratar Lukasz Fabianski padne, te je zatresao mrežu.

Arsenal je uspio izjednačiti preko Lukasa Podolskog koji je postigao gol skroz iskosa s lijeve strane zakucavši loptu visoko u mrežu Manuela Neuera, niti dvije minute kasnije. Golu je prethodila sumnjiva situacija u kojoj je Podolski rukom odgurnuo Philippa Lahma, ali prekršaj nije dosuđen iako su Bavarci protestirali. Bio je to Podolskom drugi gol u isto toliko utakmica protiv bivšeg mu kluba u Ligi prvaka.

Bayern - Arsenal 1:1

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao iako je Bayern imao priliku za gol iz jedanaesterca koji je skrivio Laurent Koscielny na Arjenu Robbenu. No, vratar Fabianski zaustavio je udarac Thomasa Müllera u drugoj minuti sudačke nadoknade, a onda i stigao izbiti loptu s gol-linije prije njemačkog reprezentativca.

Bayern je tako drugu godinu uzastopce u istoj fazi natjecanja izbacio Topnike. Hrvatski napadač Bayerna Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta, a najbolju priliku za postizanje pogotka imao je sredinom drugog dijela kada ga je uposlio Thiago Alcantara, ali se Mandžo spetljao i nije kvalitetno reagirao pred Fabianskim.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

Bayern - Arsenal 1:1, 2:0 (Schweinsteiger 55 / Podolski 57)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider